Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimarts, 3 d'agost
    |
  • Imprimeix la pàgina

Jornada de vela adaptada a Mataró com a eina per a la integració social i potenciar les capacitats

1 de juliol de 2019Una quinzena de palauencs i palauenques participaran aquest dimecres 3 de juliol en una jornada de vela adaptada, a Mataró. Bona part del grup són membres d’Adispap (Associació de Persones amb Discapacitat de Palau-solità i Plegamans), que aniran acompanyats de monitors i monitores.

 

L’alcalde i regidor d’Esports de l’Ajuntament, Oriol Lozano, recorda que és una activitat que s’organitza cada estiu: “"Des de l'Ajuntament col·laborem i treballem per a la normalització d'aquest col·lectiu i la igualtat d'oportunitats, i l'esport és la millor eina per aconseguir-ho"”.

 

L’Ajuntament hi col·labora proporcionant el transport per anar i tornar fins a l’Escola de Vela del port de Mataró, entre altres accions. La regidoria d’Esports coordina a nivell local aquesta activitat que ofereixen la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Mataró i l’Escola de Vela de Mataró. La gestió de la seva dinamització correspon a personal de l’Associació Esportiva de Vela Accessible i vela per a tothom Mediterrània-Escola de Vela Mataró.

 

Un any més, el grup palauenc gaudirà d’una jornada completa que inclou la navegació a vela després d’haver rebut al port una formació bàsica sobre normes bàsiques de seguretat a la mar i altres qüestions. De tornada, compartiran un dinar de germanor.

 

L’organització d’aquestes jornades destaca els beneficis que aporta la vela. D’una banda, ajuda a transmetre coneixements sobre aquest esport, el mar i  el medi ambient. Alhora, és una activitat que potencia la integració social i proporciona beneficis funcionals, físics, socials i psicològics. Alhora es tracta d’un esport que no presenta restriccions pel grau de discapacitat i requereix que les persones participants treballin en grup, cosa que els fa conèixer i potenciar les seves capacitats.


Imatges relacionades

  • Activitats. Foto: Escola de Vela Mataró

    Activitats. Foto: Escola de Vela Mataró

Enllaços relacionats