Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 20 de setembre
  |
 • Imprimeix la pàgina

Les Activitats Esportives d'Estiu, les millors vacances per a nens i nenes

4 d'agost de 2009L'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla, i el regidor d'Esports, Albert Font, van acompanyar els nens, nenes i joves en la festa de cloenda de les Activitats Esportives d'Estiu que va tenir lloc el dia 31 de juliol al parc de l'Hostal del Fum.

 

Les Activitats Esportives d'Estiu, que ha organitzat la regidoria d'Esports ha fet gaudir d'allò més a nens, nenes i joves d'entre 3 i 14 durant el mes de juliol. En total, hi han participat centenars de nens i nenes que han aprofitat al màxim el mes de vacances, tot fent esport i altres activitats amb companys i companyes de la seva edat i amb monitors formats expressament per tenir cura d'ells i fer-los aprendre i practicar esport. El casal ha estat operatiu durant cinc setmanes, del 29 de juny al 31 de juliol. Els pares i mares podien escollir que els seus fills i filles fessin tot el casal, al llarg de les cinc setmanes, o bé hi acudissin menys temps, amb un mínim d'una setmana. La setmana en què hi ha hagut més afluència d'infants i joves va aplegar més de 200 participants.

 

Durant la festa de cloenda celebrada a l'Hostal del Fum, el regidor d'Esports, Albert Font, va precisar que les Activitats Esportives d'Estiu, “a més d'oferir activitats de lleure i esport durant les vacances, contribueixen a la formació personal de nens i nenes tenint en compte el desenvolupament físic, psíquic i motriu”. Mercè Pla, per la seva banda, va destacar que “s'ha posat un èmfasi especial en les necessitats específiques de cada infant i de cada jove, respectant al màxim el principi d'atenció a la diversitat”. De fet, Mercè Pla va recordar que enguany hi han participat quatre infants que pateixen discapacitat. “Les Activitats Esportives d'Estiu són una altra eina a favor de la integració i de la socialització, a través de la pràctica de l'esport i del lleure amb la resta de nens i nenes”, va reflexionar l'Alcaldessa.

 

Les Activitats Esportives d'Estiu s'han desenvolupat a diversos equipaments del municipi, com el CP Josep M. Folch i Torres o el Pavelló Municipal d'Esports Maria Víctor. A més, s'han fet sortides en bicicleta i altres activitats pròpies de l'estiu. Tant els nens i nenes com els seus pares i mares han expressat opinions molt positives pel que fa a les activitats i a la bona coordinació i atenció envers els infants.

 

I és que el programa de les activitats s'ha centrat en oferir activitats per aprofitar l'extens període de vacances escolars, en afavorir i potenciar els coneixements a través de noves activitats físiques i esportives des de la vessant més recreativa i en incrementar la xarxa relacional dels infants i joves, afavorint el procés de socialització. A més, s'han potenciat els hàbits de cooperació i solidaritat a través de jocs i altres activitats. Alguns dels nens i nenes han pogut acollir-se a una beca per realitzar aquestes activitats, que també comptaven amb servei de menjador. Les bonificacions de les beques han cobert el 50, 75 ó 100% del preu, en els casos en què s'han atorgat segons els barems establerts.


Imatges relacionades

 • Els petits de les Activitats Esportives d'Estiu

  Els petits de les Activitats Esportives d'Estiu

 • Els grans de les Activitats Esportives d'Estiu

  Els grans de les Activitats Esportives d'Estiu

 • Jocs al Parc de l'Hostal del Fum

  Jocs al Parc de l'Hostal del Fum