Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol
    |
  • Imprimeix la pàgina

El FC Barcelona i el CFS Palau signen un acord per a la formació de jugadors de futbol sala

20 d'octubre de 2009El pacte permetrà l'intercanvi d'esportistes, entre altres qüestions

Amb el conveni que s'ha signat avui a Palau-solità i Plegamans, totes dues parts persegueixen l'objectiu d'optimar els esforços d'ambdues entitats en la tasca de captar i formar jugadors de futbol sala, especialment pel que fa a jugadors d'edat inferior a la categoria juvenil. Per al club vallesà és d'especial transcendència el fet que el conveni té caràcter d'exclusivitat per al Club de Futbol Sala Palau (CFS Palau) a l'Àrea del Vallès Occidental. “Hem ofert aquest acord al CFS Palau perquè realitza una gran feina formativa amb els jugadors de base, perquè és qui millor treballa a la zona”, ha explicat en l'acte de signatura David Godayol, Responsable de les Seccions d'Hoquei Patins i Futbol Sala del FC Barcelona.

A la pràctica, i excepte en situacions extraordinàries que es detallen al contracte, ambdós clubs col·laboraran i treballaran conjuntament en el reclutament de jugadors de la zona. Així, el CFS Palau exercirà a la pràctica d'interlocutor fix amb el FC Barcelona sobre els jugadors de la comarca i es compromet a reportar informes periòdics al FC Barcelona sobre els jugadors de l'equip palauenc, amb una especial atenció a la seva projecció o possibilitats de promoció en l'àmbit esportiu. També es compromet a donar preferència al FC Barcelona si aquest està interessat en incorporar un jugador destacat del club palauenc.

El FC Barcelona es compromet a facilitar la incorporació de jugadors d'interès d'ambdues parts en l'estructura formativa del CFS Palau, col·laborant amb els seus tècnics en la formació i desenvolupament d'aquests jugadors. Per exemple, pot donar-se que el FC Barcelona estigui interessat en un jugador d'un equip del Vallès Occidental. Aleshores, i mitjançant el conveni, podria incorporar-lo a les files del FC Barcelona i fer-lo jugar cedit al CFS Palau per completar la seva formació abans de passar a l'equip barceloní, sempre que el jugador hi estigui d'acord.

 

Amb tot, “l'objectiu principal del conveni és social i formatiu”, ha especificat Godayol, qui ha afegit: “No volem prendre jugadors als demés equips; al contrari, volem col·laborar amb el CFS Palau i ajudar-lo amb la gran tasca formativa que fa”. “Nosaltres entenem que és beneficiós per a l'esport català comptar amb uns equips de base forts, que siguin competitius, i així potenciar la formació dels jugadors catalans”, ha ampliat Godayol.

I és que, a banda de la col·laboració en la recerca i captació de jugadors, el conveni estableix que el FC Barcelona assessorà al CFS Palau en la planificació tècnica i esportiva i farà els possibles per tal que els tècnics dels equips de base del FC Barcelona col·laborin en xerrades tècniques, entrenaments o altres actes organitzats pel CFS Palau. A més, el Barça es compromet a col·laborar amb els seus tècnics en la formació i desenvolupament d'aquests jugadors. D'altra banda, els jugadors i tècnics del club palauenc podran assistir als entrenaments i sessions dels equips base de futbol sala del FCB, sempre que aquest club ho autoritzi.

Un altre punt de l'acord preveu que el FCB prendrà part en aquells tornejos amistosos de categories inferiors als que sigui convidat sempre que ho permetin les obligacions i activitats dels seus equips base, a banda d'ajudar “en la promoció dels esdeveniments que organitzi el CFS Palau”, ha comentat Godayol. Això pot incloure, sempre que sigui possible, la participació de jugadors de futbol sala del FC Barcelona.

 

L'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, que ha participat en l'acte de signatura del conveni, a banda d'agrair que “el FC Barcelona s'hagi fixat en un equip del municipi”, ha lloat el CFS Palau “per la seva seriositat, i per la bona feina que fa a tots els nivells, des de l'esportiu i fins al social”. El regidor d'Esports, Albert Font, ha ofert “el suport de l'Ajuntament a les dues entitats per allò que calgui” i ha reconegut sentir-se “molt orgullós pel municipi, pel club i pels seus esportistes”.

David Godayol ha posat l'accent en el fet que es tracte “d'un pacte entre persones, que ens permet tenir uns interlocutors, uns col·laboradors que sabem que fan molt bona feina”. Josep Costajussà, president del CFS Palau ha admès que sovint li pregunten “per què el FC Barcelona ha escollit el CFS Palau”. “Suposo que el FC Barcelona, com a bon coneixedor del futbol de base català, han vist que el CFS Palau ha aconseguit moltes fites en només 10 anys d'història”, ha considerat Costajussà. I és que el primer equip del CFS Palau juga a la Divisió d'Honor catalana, havent ascendit vuit categories en 10 anys, mentre que l'equip benjamí del CFS Palau és l'actual Campió de Catalunya, raó per la qual ha participat en l'últim Campionat d'Espanya.


Imatges relacionades

  • Albert Font, David Godayol, Mercè Pla i Josep Costajussà en la signatura del conveni

    Albert Font, David Godayol, Mercè Pla i Josep Costajussà en la signatura del conveni