Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 27 de setembre

La vila acull un dels cursos de COPEVO per a l’ocupació de joves en atur

16 d'abril de 2013Una quinzena de joves de diversos municipis del Vallès Occidental realitzen el curs Comerç i noves tecnologies a Palau-solità i Plegamans. La part teòrica del curs s’allarga fins al mes de juny. Després els joves realitzaran 2 mesos de pràctiques en empreses i rebran el certificat corresponent del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Les sessions d’aquest curs tenen lloc a l’aula homologada per a la formació en noves tecnologies de l’edifici de Promoció Econòmica i al Centre Lluís Ventura; equipaments de l’Ajuntament del municipi.

 

Aquest curs s’emmarca dins el programa que duu a terme el Consorci per a l’Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental (COPEVO) amb l’objectiu de facilitar la inserció laboral i/o fomentar el retorn dels alumnes al sistema educatiu. En total s’hi formen 80 joves del Vallès Occidental que combinen accions d’orientació, formació i tutorització. El perfil dels participants és el de joves, d’entre 16 i 25 anys, que estan en situació d’atur. Alguns compten amb graduat d’ESO i d’altres no. Aquests últims s’han compromès a inscriure’s per obtenir el títol. Independentment de l’especialitat en la qual es formen, tots faran les pràctiques i rebran el certificat del SOC corresponent.

 

A més a més del curs que es fa a Palau-solità i Plegamans, aquest programa de COPEVO per a la formació de joves en atur inclou les següents accions formatives: Auxiliar de fleca i personal d’atenció en forns de pa amb degustació, a Sabadell; Operacions auxiliars de magatzem alimentari, a Ripollet; Operacions bàsiques de cuina, a Castellar del Vallès; Serveis auxiliars d’estètica, a Terrassa; i Operacions auxiliars de magatzem en indústries i laboratoris químics, a Terrassa.

 

Subvencions per a la contractació

Després de superar la formació teòrica i les pràctiques, hi ha el compromís per part del programa de buscar  una contractació de 6 mesos. Per tal de poder portar a terme aquestes contractacions es contemplen condicions molt avantatjoses per les empreses, que veuran subvencionat el sou de la persona a contractar, de manera que l’empresa només haurà de pagar la Seguretat Social del treballador o treballadora.

 

Les empreses que estiguin interessades en participar d’aquesta actuació del Consorci per l’Ocupació dirigida a persones aturades de llarga durada, es poden posar en contacte amb el mateix Consorci (telèfon 93.707.07.07 o al correu electrònic copevo@copevo.cat)

 


Imatges relacionades

  • Alumnes i professor que fan el curs de COPEVO a l'aula de noves tecnologies de l'edifici de Promoció Econòmica

    Alumnes i professor que fan el curs de COPEVO a l'aula de noves tecnologies de l'edifici de Promoció Econòmica

Enllaços relacionats