Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 20 de setembre

L’Ajuntament aprova la concessió de préstecs per a la creació de micro-empreses i per a emprenedors

30 de setembre de 2013També s’ha adherit al programa Treball i Formació per crear 4 nous llocs de treball

 

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha aprovat, per unanimitat de tots els grups, obrir la convocatòria per a la concessió de préstecs adreçats a la creació de micro-empreses i per a emprenedors. L’objectiu d’aquesta convocatòria és “el foment de l’ocupació al municipi”, segons ha explicat el Tinent d’Alcalde d’Economia, Joan Segrelles. “Des de l’Ajuntament estem fent el màxim per potenciar els temes d’ocupació, i la creació d’aquests microcrèdits en són una mostra”, ha afegit.

 

Els préstecs es faran efectius a partir d’una partida que l’Ajuntament ha creat i que està dotada amb un import global de 10.000 euros. “La idea és repartir aquesta quantitat en crèdits de 1.000 euros sense necessitat d’aval que ajudin als emprenedors a poder iniciar la seva activitat. Volem donar suport al teixit productiu local i incentivar la creació de nous projectes empresarials generadors de riquesa i ocupació”, explica Segrelles.

 

El passat 25 de juliol de 2013, el plenari ja va aprovar les bases per a la concessió d’aquests préstecs. Un cop aprovada ara la convocatòria, el termini de sol·licitud finalitza el proper 20 de novembre. Les peticions s’han de registrar a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania (OAC) de l’Ajuntament, a la Plaça de la Vila, 1. 08184 de Palau-solità i Plegamans. Per a més informació, cal adreçar-se al DESOC, Desenvolupament i Ocupació, C/Folch i Torres 88-90. Tel. 93 864 53 16 desoc@palauplegamans.cat

 

 

Programa Treball i Formació

 

“Seguint aquest objectiu de foment de l’ocupació al municipi, també ens hem adherit al programa Treball i Formació del Departament de Treball de la Generalitat”, explica l’alcaldessa, Teresa Padrós. “Estem fent tot el que està a les nostres mans per intentar ajudar les persones que més ho necessiten. Ara, a més dels llocs de treball que fomentem des de l’Ajuntament per a persones en atur del municipi, aquest programa ens permetrà contractar quatre persones més durant sis mesos”, afegeix.

 

En aquest sentit, el Plenari Municipal també va aprovar l’adhesió al Programa mixt Treball i Formació, que està adreçat a persones aturades, prioritzant les de 30 anys o més i que hagin exhaurit la prestació per desocupació i/o el subsidi. Aquest programa ha estat subscrit també per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), i els sindicats Comissió Obrera Nacional de Catalunya (CONC) i Unió General de Treballadors (UGT).

 

Un cop realitzada l’adhesió al programa, ara l’Ajuntament espera l’aprovació de la subvenció per part del Departament de Treball. A continuació, serà el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) qui farà la selecció dels candidats. Per aquest motiu és important que les persones en situació d’atur estiguin  inscrites al SOC. Els candidats que siguin seleccionats iniciaran la feina abans del 31 desembre.


Imatges relacionades

  • Palau Avança, el servei d'Ocupació i Empresa, es troba a l'edifici de Promoció Econòmica.

    Palau Avança, el servei d'Ocupació i Empresa, es troba a l'edifici de Promoció Econòmica.