Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

Empreses de la vila aprofiten l'Eix Riera de Caldes per internacionalitzar la seva activitat

29 d'abril de 2014L'Ajuntament i diverses empreses de Palau-solità i Plegamans han participat en la darrera trobada d'empreses que volen aprofitar les oportunitats que pretén crear el projecte 'Exportes? T'ajudem a vendre', una de les iniciatives que duu a terme l'Eix Riera de Caldes, l'associació de sis municipis –Caldes de Montbui, la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat- que cooperen a través d'accions concretes per potenciar l'activitat industrial i empresarial i l'ocupació.

 

Un total de 17 empreses dels diversos municipis van acudir a la trobada del projecte esmentat, que es va celebrar el 25 d’abril al Centre de Serveis per a l’Empresa Can Gavarra de Polinyà. Ho van fer juntament amb representants dels ajuntaments dels diversos municipis de l'Eix Riera de Caldes i del Centre Metal·lúrgic, entitat que s'encarrega de l'assistència tècnica.

 

El projecte 'Exportes? T'ajudem a vendre' promou la internacionalització de les empreses de la Riera de Caldes, mitjançant l’aportació d’una estructura tècnica a Catalunya i una estructura comercial a un total de 15 mercats estrangers, equivalent a un departament externalitzat d’exportació. La incorporació al projecte estalvia a les empreses els costos inicials del procés d’internacionalització, que només comencen a retribuir en el moment de formalitzar una venda, mitjançant una comissió. Es tracta d’una fórmula innovadora i econòmica, pensada específicament per a pimes.

 

Durant la sessió, en Ricard Rocosa, consultor del Centre Metal·lúrgic i gestor del projecte, va mostrar als assistents el catàleg de productes resultant de la selecció feta per cada empresa dels productes a vendre a l’exterior, així com la resposta inicial obtinguda per alguns dels nodes internacionals a diversos productes del catàleg, de diversos països com Aràbia Saudita, Qatar, Xile, Colòmbia... També va informar sobre el funcionament i les aplicacions de la plataforma web de gestió del projecte, que en breu començarà a funcionar i que permetrà la comunicació fluïda entre les empreses, els nodes internacionals i els futurs clients.

 

Els propers passos del projecte es centraran en continuar la difusió del catàleg de productes, la gestió de les demandes dels nodes internacionals, i l'elaboració, si s’escau, de fitxes tècniques de productes a demanda dels clients. Així com, quan es produeixi un interès per part d’un node de representar un producte, la signatura d’un contracte que reguli la futura venda. Al final de la reunió els representants de les empreses assistents van aprofitar per a establir contacte entre ells, i en alguns casos, iniciar processos de cooperació per a l’elaboració o la venda de productes o serveis.


Imatges relacionades

  • Reunió del projecte 'Exportes? T'ajudem a vendre', celebrada a Polinyà el 25 d'abril del 2014.

    Reunió del projecte 'Exportes? T'ajudem a vendre', celebrada a Polinyà el 25 d'abril del 2014.

Enllaços relacionats