Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 4 d'agost

Reempresa, nou mecanisme per a la transmissió d'empreses existents a nous emprenedors

13 d'octubre de 2014L'Ajuntament assessora sobre aquest nou projecte com a membre de l'Eix Riera de Caldes

 

Reempresa és un punt de trobada i un mecanisme que ofereix diverses eines per facilitar que un nou emprenedor prengui la gestió d'una empresa ja existent, continuant l'activitat i mantenint i aprofitant el seu patrimoni acumulat, des de l'experiència fins als treballadors i els contactes, passant per la marca. És a dir, facilita el relleu entre l'empresari que vol abandonar una activitat concreta i aquell que vol emprendre, amb la intenció que l'assignació i la transferència d'empreses es faci de forma eficient.

 

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans s'ha adherit a aquest nou mecanisme com a membre de l'Eix Riera de Caldes. Així, Palau Avança, el servei d'Ocupació i Empresa municipal, assessora i informa a les persones que hi puguin estar interessades, tant als que volen emprendre amb un negoci ja existent com als empresaris que, per la raó que sigui, desitgen abandonar l'activitat. Joan Segrelles, Tinent d'Alcaldia d'Economia i Règim Intern i regidor d'Indústria i Ocupació, recomana "aprofitar aquest nou servei al màxim". "És enormement interessant, perquè facilita el procés a qui vol fer-se empresari i perquè suposa mantenir llocs de treball i negocis que funcionen", destaca el regidor.

 

Les persones interessades en aprofitar els serveis de Reempresa poden dirigir-se a Palau Avança per obtenir més informació i assessoria. Palau Avança es troba al carrer Folch i Torres, 88-90. El seu número de telèfon és el 93.864.53.16. L'adreça de correu electrònic és ocupacioempresa@palauplegamans.cat. L'horari d'atenció al públic és de 9 a 14h, de dilluns a divendres.

 

Reempresa.org

El Centre de Reempresa de Catalunya és un espai físic i virtual promogut per la patronal Cecot i la Fundació Privada cp'Ac, amb la col·laboració del Departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). Compta amb una extensa llista de col·laboradors i entitats adherides, que al seu torn fan possible que Reempresa tingui múltiples punts d'atenció repartits pel territori català. El més proper al nostre municipi és l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda, si bé Palau Avança n'és una subseu, en mancomunar aquest servei sota el paraigües de l'Associació Eix Riera de Caldes.

 

Reempresa ofereix una llarga llista de serveis, enfocats al reemprenedor, per una banda, i al cedent, per l'altra, acompanyant ambdues parts en el procés de transmissió de l'empresa. A més, realitza funcions de selecció de projectes i empreses, capta actors que puguin estar-hi interessats i garanteix la veracitat d'ambdues parts, així com dels procediments tècnics i legals, entre altres utilitats. El web www.reempresa.org ofereix informació molt detallada sobre què és reemprendre i com fer-ho i explica tots els serveis que es posen a l'abast de persones interessades en emprendre o en traspassar el seu negoci. Compta, d'altra banda, amb un taulell d'anuncis molt complet i amb un buscador que permet afinar la cerca entre les ofertes que han passat els filtres de Reempresa, tant d'empreses en transmissió com de nous emprenedors.


Imatges relacionades

  • Captura de pantalla del web Reempresa.org.

    Captura de pantalla del web Reempresa.org.

  • Signatura del conveni amb Reempresa celebrada a l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda.

    Signatura del conveni amb Reempresa celebrada a l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda.

Enllaços relacionats