Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
divendres, 24 de setembre

Un grup de nois i noies aprofiten un curs d'ocupació per a joves organitzat per Palau Avança

29 d'octubre de 2014Un grup format per nou nois i noies d'entre 19 i 29 anys han culminat un curs per potenciar les possibilitats de trobar feina, millorant les competències professionals i personals. La formació s'adreçava a joves en situació d'atur o que busquessin millorar les seves competències. Palau Avança, el Servei d'Ocupació i Empresa de l'Ajuntament, preveu organitzar una nova edició d'aquest curs en els propers mesos. Les persones que hi estiguin interessades poden adreçar-se a aquest servei municipal per tal d'informar-se'n i optar a cursar-lo. Per posar-s'hi en contacte cal escriure a l'adreça electrònica ocupacioempresa@palauplegamans.cat o trucar al telèfon 93.864.53.16.

 

Els nois i noies que han cursat l'edició realitzada, que va finalitzar a mitjans d'octubre, han treballat els continguts al llarg de nou sessions de tres hores cadascuna. Segons l'informe d'avaluació del curs, els joves l'han valorat de forma molt positiva. Expressen que els continguts han estat molt adequats, interessants i útils per a la recerca de feina, alhora que manifesten que se'ls hi han trasmès de forma clara i entenedora.

 

Els formadors s'han mostrat també satisfets amb "l'actitud positiva dels participants, amb ganes d'aprendre conceptes i coneixements nous, i amb molta il·lusió pel fet d'experimentar noves eines a la xarxa de recerca de feina". Consideren, d'altra banda, que els joves han assolit els objectius marcats i que el seguiment individual ha estat molt satisfactori gràcies al fet d'haver treballat en grups reduïts. La metodologia ha combinat explicacions teòriques, treballs en grup, exposicions en públic i activitats individuals, com simulacres d'entrevista.

 

Cadascuna de les nou sessions se centrava en aspectes concrets:

 

 1. Les competències laborals: capacitats, habilitats i actituds.
 2. Anàlisi de les pròpies competències en relació a una ocupació.
 3. El treball en equip, la resolució de conflictes i les habilitats socials.
 4. El currículum per competències i la carta de motivació.
 5. La situació actual del mercat laboral en el marc d'un context social. Marc: Municipis de l'Eix Riera de Caldes (vinculat amb les competències personals).
 6. L'entrevista de feina.
 7. La marca personal.
 8. Tècniques i recursos per a la recerca activa de feina.
 9. Mobilitat Europea. La Fira dels Oficis.

 

El curs ha estat organitzat per Palau Avança (servei d'Ocupació i Empresa de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans) i Traç Formació, amb la col·laboració de l'Obra Social de la Fundació la Caixa i el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya i la regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

 


Imatges relacionades

 • Palau Avança, el servei d'Ocupació i Empresa, es troba a l'edifici de Promoció Econòmica.

  Palau Avança, el servei d'Ocupació i Empresa, es troba a l'edifici de Promoció Econòmica.

Enllaços relacionats