Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre

Els alumnes del PQPI inauguren les visites formatives a la Deixalleria Municipal

18 de febrer de 2015L'Ajuntament ofereix aquesta visita a totes les escoles i instituts de la vila

 

Els alumnes de les dues branques que s'imparteixen a Palau-solità i Plegamans del Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI, també conegut com PFI-PTT) han estat els primers en realitzar una visita formativa a la Deixalleria Municipal. Són una vintena d'alumnes i hi han acudit junt amb els seus professors. El grup ha tingut una actitud atenta i participativa, preguntant per allò que els suscitava dubtes o curiositat. L'Ajuntament ofereix aquesta visita formativa a totes les escoles i instituts del municipi, amb la col·laboració d'educadors i educadores de la Fundació Catalana de l'Esplai.

 

Pedro Sánchez, regidor de Gestió Ambiental i Medi Natural, ha acompanyat el grup i ha format part de l'equip que ha explicat el funcionament de la deixalleria i la importància de reutilitzar, minimitzar els residus i separar-los correctament per al seu reciclatge. "L'abandonament de bosses i residus al carrer que patim al poble comporta diversos problemes", ha explicat el regidor als joves. "Provoca problemes d'higiene i d'imatge però també costa diners a l'Ajuntament", ha concretat. Els ha animat, doncs, a tenir un comportament responsable respecte a la generació de residus i a la correcta separació dels mateixos i els ha recordat les bonificacions que existeixen per fer ús de la Deixalleria Municipal. "Sou joves, teniu al vostre abast mitjans educatius i formatius i podeu implicar-vos en fer un món millor", ha subratllat Sánchez.

 

La visita ha començat amb l'explicació tècnica de la professional de l'Ajuntament que s'encarrega de la gestió ambiental. Ho ha fet amb el suport d'uns nous plafons que ha instal·lat el consistori en una de les parets exteriors de l'Espai de Reutilització. En aquests plafons s'explica la importància de reduir la generació dels residus, els avantatges de la reutilització d'objectes i aparells, com s'han de separar les deixalles per reciclar-les i quin procés se segueix perquè serveixin com a matèria primera o compost –en el cas de la brossa orgànica i les restes vegetals-. S'ha fet incís en l'Espai de Reutilització, on les persones empadronades al municipi poden dipositar-hi i recollir tota mena d'objectes i aparells que estiguin en bon estat. D'aquesta manera s'allarga la vida útil dels mateixos en lloc de ser destruïts o reciclats. També s'ha explicat com és d'important el tractament correcte dels residus tòxics.

 

El grup ha continuat la visita recorrent la resta de les instal·lacions, aturant-se en cadascun dels indrets i contenidors específics per a cada tipus de residu i material. Una educadora de la Fundació Catalana de l'Esplai els ha explicat el procés que se segueix en cadascun dels casos per reciclar el material o per destruir-lo sense perjudicar el medi ambient. Els alumnes han demostrat un interès especial en la zona on s'acumulen les restes vegetals perquè les baixes temperatures deixaven veure el vapor que desprenen en el seu procés de descomposició.


Imatges relacionades

  • Els alumnes del PQPI visiten l'exposició dels plafons i escolten les explicacions de les tècniques especialistes i el regidor Sánchez.

    Els alumnes del PQPI visiten l'exposició dels plafons i escolten les explicacions de les tècniques especialistes i el regidor Sánchez.

  • Visita a les diferents seccions de la Deixalleria.

    Visita a les diferents seccions de la Deixalleria.

  • Plafons explicatius sobre la reutilització, el reciclatge i el tractament de residus.

    Plafons explicatius sobre la reutilització, el reciclatge i el tractament de residus.

Enllaços relacionats