Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimarts, 3 d'agost

Un estudi sobre l'impacte de la Central Intermodal de la Llagosta afirma que podria generar uns 1.300 llocs de treball

27 de febrer de 2015La posada en marxa de l'Estació Intermodal de Mercaderies de la Llagosta pot representar un Valor Afegit Brut de fins a 87 milions euros anuals i la generació d’uns 1.300 llocs de treball, segons un estudi de l'Institut Cerdà encarregat per l'Associació de Municipis de l'Eix de la Riera de Caldes (AMERC), entitat a la qual hi està associat l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. El resultat d'aquest informe juntament amb un altre sobre el sector de la logística es va fer públic durant una sessió de treball que es va realitzar el 24 de febrer a l'Espai 2 de la Granja Espai Cultural de Santa Perpètua de Mogoda.

 

L'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, va acudir-hi en representació del consistori. "La formació és un aspecte cabdal que hem de tenir en compte per reduir l'atur i ser més competitius en molts sectors, i la logística és una gran oportunitat per als municipis de l'AMERC", destaca l'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans. En aquest sentit, Padrós valora com a "molt positiu" el nou mòdul de Formació Professional Dual relacionat amb la logística que es començarà a impartir en el proper curs escolar 2015-2016.

 

I és que l'estudi de l'Institut Cerdà assenyala que dels futurs impactes de la terminal se’n deriva que el més avantatjós pel territori seria disposar d’una terminal que combinés l’operativa de contenidors i ferroutage, per oferir el màxim ventall de serveis a les empreses que contribueixi a la generació de riquesa al territori de la Riera de Caldes i al seu entorn. L'informe estima un impacte anual d'explotació d’entre 37,3 i 87,5 milions euros i entre 629 i 1.373 ocupats, segons els diversos escenaris de com seria aquesta Estació Intermodal de la Llagosta.

 

A la Riera de Caldes s’hi localitzen a l’entorn de 200 empreses i 800 autònoms enquadrats en els subsectors de transport, logística i emmagatzematge, que generen a l’entorn del 9% de l’ocupació assalariada i el 18% de l’ocupació autònoma localitzada al territori. Entre el 20% i el 25% de l’activitat econòmica al territori està relacionada amb la logística.

 

L'AMERC està constituïda pels ajuntaments de Caldes de Montbui, la Llagosta, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat. L'entitat prepara una declaració en defensa del Corredor del Mediterrani i de l’Estació Intermodal de Mercaderies de la Llagosta. 


Imatges relacionades

  • Imatge de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda presa en la reunió del 24 de febrer de l'AMERC. D'esq. a dreta: J. Solé (Alcalde de Caldes de Montbui), I. Garcia (Alcaldessa de Sta. Perpètua de Mogoda), T. Padrós (Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans) i R. Mayoral (Alcalde de Polinyà)

    Imatge de l'Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda presa en la reunió del 24 de febrer de l'AMERC. D'esq. a dreta: J. Solé (Alcalde de Caldes de Montbui), I. Garcia (Alcaldessa de Sta. Perpètua de Mogoda), T. Padrós (Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans) i R. Mayoral (Alcalde de Polinyà)

Enllaços relacionats