Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 19 de setembre

Nou servei per orientar els joves i oferir-los feina i/o formació amb la Garantia Juvenil

22 de juny de 2015L'Ajuntament incorpora des d'aquesta mateixa setmana un nou servei adreçat als i les joves que es troben en situació d'atur i que no estudien. Es tracta de la implementació al municipi de la Garantia Juvenil, que té com a objectiu proporcionar als joves una oferta de feina, un període de pràctiques o el retorn al sistema educatiu, combinant les necessitats de cada persona amb els recursos de l'entorn.

 

Una tècnica especialitzada ofereix visites i seguiment personalitzat als joves del municipi que compleixin els requisits. Amb aquestes entrevistes es fa el diagnòstic de cada cas, s'orienta als joves i se'ls inscriu a la Garantia Juvenil per tal que la Generalitat de Catalunya els proporcioni una oferta de treball, pràctiques o formació.

 

Les visites amb la tècnica de la Garantia Juvenil es fan a l'Espai Jove l'Escorxador. Per sol·licitar el servei i concertar hora de visita cal posar-se en contacte amb Palau Avança (tel.: 93.864.53.16), en horari de matí; o amb l'Espai Jove l'Escorxador (tel.: 93.864.51.18), en horari de tarda.

 

Requisits

Poden sol·licitar aquest servei els i les joves d'entre 16 i 24 anys. També poden demanar-lo les persones de fins a 29 anys que tinguin una discapacitat igual o superior al 33%.

 

A més, han de complir les següents condicions:

  • No haver treballat en els 30 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.
  • No haver estudiat en cap curs de formació reglada de més de 40 hores setmanals en els 90 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.
  • No haver fet cap acció formativa no reglada de més de 40 hores setmanals en els 30 dies naturals anteriors a la data de presentació de la sol·licitud.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/6KLtOIBe2sM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

La Garantia Juvenil és una iniciativa de la Unió Europea per reduir l'atur juvenil. Està finançada amb el Fons Social Europeu. Inclou bonificacions per a les empreses que hi col·laborin. A Catalunya s'implementa a través dels departaments d'Empresa i Ocupació i de Joventut de la Generalitat. A Palau-solità i Plegamans és el Consell Comarcal del Vallès Occidental qui proporciona la tècnica especialitzada, que presta el servei en col·laboració amb les àrees d'Ocupació i Empresa i de Joventut de l'Ajuntament.


Imatges relacionades

  • Imatge del web 'Garantia Juvenil'

    Imatge del web 'Garantia Juvenil'

Enllaços relacionats