Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 26 de juliol

El servei d’ocupació municipal, Palau Avança, tanca 2015 amb prop de 400 persones incorporades al mercat de treball

24 de febrer de 2016El servei d’ocupació municipal, Palau Avança, ha realitzat la memòria d’activitats de 2015 i les dades mostren una evolució positiva de la seva gestió amb els usuaris i usuàries del servei. “Durant l’any passat es va contactar amb un total de 1.008 persones inscrites, de les que es van derivar a processos de selecció 824 persones i van trobar feina 86. A banda, altres 295 persones del servei van incorporar-se al món laboral gràcies a les accions de suport que fem amb cada usuari i usuària del servei. En total, han estat 381 persones de Palau-solità i Plegamans les que s’han incorporat al mercat de treball al llarg de 2015 gràcies al nostre servei”, detalla la regidora d’Empresa i Ocupació, Laura Navarro.

 

De fet, a finals d’any hi havia inscrites al Palau Avança un total de 1.227 persones, de les que 969 estaven en situació de recerca de feina i 258 estaven treballant o, de forma temporal, no estaven buscant feina. En concret, al llarg de 2015 es van apuntar 291 persones noves al servei.

 

“Tot i això, l’atur oficial del nostre municipi són les 914 persones registrades al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Aquesta dada indica que hi ha més persones inscrites al Palau Avança que no pas al SOC, el que pot significar una mostra de confiança de la població respecte l’Ajuntament, però el nostre interès és que tothom que instigui inscrit al Palau Avança també ho faci al SOC, d’aquesta forma podran accedir a cursos de formació o convocatòries de Plans d’Ocupació, per exemple”, explica Navarro. Al mes de gener de 2015, el total de persones aturades al municipi era de 1.064. El servei també valora que en moltes ocasions es tracta de feines precàries, pel que les persones usuàries decideixen seguir apuntats per intentar trobar millors ofertes.

 

En aquest sentit, i segons les dades de l’Observatori Consorci per l’Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental, l’atur registrat al nostre municipi és del 13,61% a 31 de desembre de 2015, dels quals el 17,1% són dones i el 10,3% homes molt per sota de la mitjana catalana, que es situa en el 17,73% d’atur.

 

Plans d’ocupació

Un dels principals projectes que s’han portat a terme des del Palau Avança han sigut els plans d’ocupació. L’objectiu ha estat contractar persones en situació d’atur durant 6 mesos per executar feines en benefici de la comunitat i realitzar una formació que millori les seves capacitats, coneixements i recursos personals per tal de poder millorar l’accés al món laboral un cop finalitzada la contractació.

 

“Els plans d’ocupació han suposat la contractació de 26 persones al llarg de 2015”, afirma Navarro. Les despeses s’han cobert amb diners provinents de la Diputació de Barcelona, el Servei d’Ocupació de Catalunya i el pressupost municipal.

 

“Hi ha persones del poble que estan fent front a situacions molt complicades. Amb la voluntat d’ajudar-los, al llarg de l’any passat vam modificar alguns dels requisits per poder accedir als plans d’ocupació convocats per l’Ajuntament, com per exemple, quan s’establia que no es podia cobrar ni tenir dret a percebre prestació d’atur o subsidi. Entenem que hi ha molts casos de persones que cobren un subsidi o prestació que és del tot insuficient, i no podia ser un criteri excloent, per això tots els aspirants van passar per la valoració de Serveis Socials”, puntualitza la regidora

 

També es va eliminar el criteri que establia que una persona que havia realitzat un pla d’ocupació no podia tornar-hi a accedir en dos anys. En el seu lloc es van determinar uns barems de puntuació per a persones que ja havien participat en plans d’ocupació, afavorint a les que mai ho havien fet, però sense excloure a ningú.

 

“Tot plegat ens ajuda a seguir treballant en el nostre dia a dia per oferir tots els recursos possibles per ajudar als nostres veïns i veïnes a trobar feina. Qui estigui interessat pot venir al Palau Avança a conèixer les nostres sessions informatives, cursos de formació, assessoraments individuals, acompanyaments a la recerca de feina, club de la feina o derivacions a ofertes d’altres poblacions”, conclou Navarro.


Imatges relacionades

  • Treballadors contractats en una edició anterior dels plans d'ocupació.

    Treballadors contractats en una edició anterior dels plans d'ocupació.

  • Treballador contractat en un pla d'ocupació, rehabilitant instal·lacions de l'escola Folch i Torres.

    Treballador contractat en un pla d'ocupació, rehabilitant instal·lacions de l'escola Folch i Torres.

Enllaços relacionats