Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 18 de setembre

El Pla #Educa16, reconegut com a bona pràctica per ser una experiència innovadora i de qualitat

6 de maig de 2016El Banc de Bones Pràctiques (BBP) de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer ha seleccionat el Pla Local #Educa 16 com a un exemple a seguir “per representar una aportació innovadora i de qualitat en la temàtica d’Educació”, tal i com afirmen Xavier Amor i Àngel Garcia, presidents de les dues institucions que impulsen el BBP en una carta que han dirigit a l’Ajuntament.

 

Carmen Cabeza, Tinenta d’Alcaldia i regidora d’Educació, destaca que #Educa16 “marca el camí del futur educatiu del municipi detectant les fortaleses i mancances i treballant conjuntament”. I és que en la definició d’objectius i d’accions concretes que marca el pla hi participa tota la comunitat educativa del municipi junt amb el personal tècnic de l’Ajuntament i els grups polítics. “La manera de plantejar-ho –continua Cabeza- és fruit de la feina feta per Joan Carles Tinoco, anterior regidor de l’àrea, amb el suport i la col·laboració de la Diputació de Barcelona”. “De seguida ens hi vam afegir la resta de partits i persones vinculades a l’educació”, recorda la regidora.

 

Un dels aspectes que més es valora del Pla #Educa16 és la seva vigència, de 16 anys. Això implica que els objectius que persegueix transcendeixen els canvis polítics en el govern del consistori i pel que fa a les persones que formen part de la comunitat educativa en cada curs. Això sí, el document marc es tradueixi en un pla d’acció anual i flexible que s’adapta a cada curs i optima els recursos que té el poble a disposició de l’educació. #Educa16 s’ocupa de les etapes de l’educació formal i obligatòria, però també de la formació permanent d’adults. Es divideix en sis eixos:

  • Entorn
  • Orientació
  • Formació permanent
  • Xarxa educativa
  • Participació
  • Infraestructures

El Banc de Bones Pràctiques també destaca precisament que #Educa16 vol obrir noves oportunitats educatives durant tota la vida de les persones. També que un dels elements centrals en l’elaboració del document ha estat la participació ciutadana vinculant. De fet, tothom pot fer el seguiment del compliment de les accions concretes que recull el pla mitjançant el web municipal.

 

 

 


Imatges relacionades

  • Fòrum d'Educació 2015. Presentació del Pla Local d'Educació #Educa16.

    Fòrum d'Educació 2015. Presentació del Pla Local d'Educació #Educa16.

Enllaços relacionats