Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

Suport de l’Associació Àmbit B30 al Parc de l’Alba del Vallès perquè aculli la seu de l’Agència Europea del Medicament

7 d'abril de 2017Nota de premsa modificada a partir de l'emesa per l'Associació Àmbit B30

 

 

Teresa Padrós, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, va assistir ahir al consell plenari de l’Associació Àmbit B30, que es va celebrar al Parc de Recerca de la UAB. Padrós va participar-hi com a representant d’un dels municipis que hi està integrat.

 

El president de l’Associació i alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, va declarar que “farem totes les gestions que calgui” perquè l’agència vingui al territori. L’Agència Europea del Medicament és a Londres però amb el Brèxit haurà de ser transferida a una ciutat d’un dels 27 Estats de la Unió Europea.

 

Barcelona, amb el suport de l’Estat espanyol, és candidata per acollir-la. El Parc de l’Alba, situat entre Cerdanyola i Sant Cugat del Vallès, també ha presentat la seva oferta perquè l’Agència Europea del Medicament es construeixi al Vallès. Josep Monràs ha explicat que “l’Associació dona tot el seu suport al Parc de l’Alba perquè l’Agència pugui ser en el nostre espai Àmbit B30”, ja que donaria feina a 900 persones i “generaria una activitat econòmica important”.

 

Economia circular

Un dels objectius d’Àmbit B30 per aquest 2017 és desenvolupar projectes d’economia circular per promocionar l’economia local i provincial. Monràs va afirmar que “tenim el suport de la Diputació de Barcelona i estem buscant el d’altres administracions”. I va avançar que han organitzat un col·loqui sobre l’economia circular amb la participació del patró de la Fundació Fòrum Ambiental i exalcalde de Barcelona, Jordi Hereu, el divendres 28 d’abril a ESADECREAPOLIS, A Sant Cugat del Vallès. Monràs també ha comentat que una altra de les propostes d’Àmbit B30 per enguany és incorporar-hi més empreses “per reforçar la cooperació empresarial”. Precisament, el darrer nou soci que s’hi ha incorporat ha estat l’Associació d’Empresaris del Baix Llobregat.

 

Pla de Treball 2017

El grup de Treball del territori avançarà la posada en marxa de les diagnosis tecnològiques de les àrees d’activitat econòmica i avançarà en la identificació d’operadors per a desenvolupar projectes concrets de dotacions de tecnologies de comunicació en els polígons i àrees d’activitat econòmica. Per la seva banda, el grup HUB B30 també haurà d’avançar l’inici d’accions concretes en R+D+I col·laborativa, formació, inversions col·laboratives, oferta tecnològica homologada, relacions externes, i identificació de projectes concrets d’innovació industrial i empreses beneficiades.

 

Gestió de 2016

El plenari també va posar damunt la taula la feina feta durant l’any passat. La prioritat del grup de treball de Territori va ser millorar les dotacions tecnològiques  en les àrees d’activitat econòmica en tot l’àmbit de la B30 per afavorir la competitivitat de les empreses i del territori.

 


Imatges relacionades

  • Consell plenari de l'Associació Àmbit B30. Imatge cedida per l'Associació Àmbit B30.

    Consell plenari de l'Associació Àmbit B30. Imatge cedida per l'Associació Àmbit B30.

Enllaços relacionats