Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimarts, 27 de juliol

Aliança de municipis de la conca del Ripoll i la riera de Caldes per crear una Estratègia Territorial d’Ocupació i Desenvolupament Econòmic

7 d'abril de 2017Nota de premsa modificada a partir de l'emesa per l'Ajuntament de Sabadell

 

 

Palau-solità i Plegamans s’adhereix a “la Declaració de Can Roqueta” per impulsar un canvi de relació amb el Servei Públic d’Ocupació per prestar serveis ocupacionals i per a l’empresa

 

Un total de catorze municipis, entre els quals s’hi compta Palau-solità i Plegamans, han segellat aquest dimecres una declaració conjunta per a la millora del desenvolupament econòmic del territori i la prestació de serveis ocupacionals i per a l’empresa. L’aliança pretén assolir una “Estratègia territorial d’ocupació i desenvolupament econòmic” de la conca del Ripoll i la riera de Caldes, d’acord amb el que preveu el desplegament de la Llei 13/2015, d’Ordenació del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

 

Laura Navarro, Tinenta d’Alcaldia i regidora d’Ocupació i Empresa, va ser la representant del municipi en aquesta trobada. Les altres ciutats que subscriuen la declaració, presentada al Centre d’Empreses Industrials de Can Roqueta de Sabadell, són: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Caldes de Montbui, Castellar del Vallès, Cerdanyola del Vallès, la Llagosta, Montcada i Reixac, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Ripollet, Sabadell, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sentmenat.

 

Aquesta aliança es produeix en resposta al procés iniciat per la Generalitat de Catalunya per desplegar la nova llei d’ordenació del sistema d’ocupació i del Servei Públic d’Ocupació (SOC). El Govern prioritzarà la col·laboració territorial a l’hora del repartiment de fons per finançar serveis i projectes de desenvolupament econòmic i creació d’ocupació.

 

“La Declaració de Can Roqueta” s’adreça a tots els actors socials i econòmics del territori, i continua oberta particularment a organitzacions empresarials i sindicals, entitats econòmiques i educatives, així com les entitats socials i no lucratives que vulguin aplegar-s’hi. També demana una nova relació amb el SOC, que permeti treballar conjuntament en favor de l’ocupació i el desenvolupament econòmic.

 

Elements clau de l’estratègia comuna

El Govern de la Generalitat recomana l’agrupació de territoris que comparteixin necessitats comunes. En el cas dels 14 municipis, l’estratègia compartida vol fer front a reptes com la millora de la qualificació professional, la transformació productiva i evolució cap a la indústria 4.0 o la priorització ocupacional a col·lectius en risc d’atur crònic.

 

Alhora, l’estratègia comuna pretén millorar el sistema d’atenció, orientació i formació professional per a unes millors perspectives de la població vers el mercat laboral, així com la promoció a l’emprenedoria i suport a les empreses. També treballarà per l’assoliment un sistema productiu de qualitat i sostenible. D’altra banda, es vol refermar el caràcter de motor productiu de Catalunya que sumen aquests municipis reclamant alhora infraestructures territorials d’accessibilitat i connectivitat.


Imatges relacionades

  • Personalitats assistents a la declaració de Can Roqueta. Imatge cedida per l'Ajuntament de Sabadell.

    Personalitats assistents a la declaració de Can Roqueta. Imatge cedida per l'Ajuntament de Sabadell.

Documentació adjunta

Enllaços relacionats