Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 26 de juliol

Palau-solità i Plegamans tanca el 2017 amb la taxa d’atur més baixa de l’Eix de la Riera de Caldes

19 de gener de 2018La vila va registrar una taxa d’atur del 10,12% el mes de desembre

 

Segons dades de l’Observatori Socioeconòmic de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes, Palau-solità i Plegamans va registrar 707 persones aturades durant el desembre del 2017. La taxa d’atur se situa en un 10,12%, xifra inferior a la mitjana del Vallès Occidental (12,13%) i Catalunya (11,33%). L’Alcaldessa Teresa Padrós, regidora d’Ocupació, ha qualificat aquestes dades de “molt bones”, no només perquè Palau-solità i Plegamans se situï per sota de la mitjana comarcal i catalana, sinó per la tendència positiva dels dos últims anys: 86 aturats/des menys que el desembre del 2016 i 207 persones menys que al mateix període del 2015. Palau-solità i Plegamans tanca, així, el 2017 amb la taxa d’atur més baixa de l’Eix de la Riera de Caldes.

 

Les dades del municipi també són positives si es comparen amb el mes anterior, ja que vuit persones van trobar feina durant el desembre del 2017. També es registra un augment de persones afiliades a la Seguretat Social, assalariades i autònomes, respecte a l’inici de la crisi, el 2008. Palau-solità i Plegamans va tancar el 3r trimestre del 2017 amb 6.281 persones afiliades.

 

Palau Avança, el Servei d’Ocupació i Empresa municipal, ha detectat un canvi de tendència pel que fa a la temporalitat dels contractes oferts perquè, cada vegada més, aquests són indefinits. Tot i això, encara cal treballar per a la recuperació dels sous i els aturats/des de 45 anys, col·lectiu on es registra la taxa d’atur més elevada.

 

Els plans d’ocupació i la formació que ofereix Palau Avança són clau per a la reactivació econòmica de la vila. “S’ha treballat molt amb les persones aturades, per reubicar-les i preparar-les per a noves feines i noves maneres de treballar dins el mercat laboral”, explica l’Alcaldessa. Enguany, Palau Avança seguirà oferint formació en l’àmbit de la informàtica i els idiomes, així com cursos de curta durada de manipulació d’aliments i conducció de carretons. També es preveu incorporar formacions específiques per a aquelles persones amb dificultats d’incorporació al mercat laboral.


Imatges relacionades

  • Pla d'ocupació

    Pla d'ocupació