Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre

Una vintena d'empresaris treuen partit de la xerrada sobre morositat

6 de novembre de 2009 Uns vint empresaris i comerciants de Palau-solità i Plegamans han assistit a la jornada Morositat, mesures preventives i pal·liatives que el servei de Desenvolupament Empresarial i Ocupació (DESOC) de l'Ajuntament del municipi ha organitzat avui a l'Auditori de la Masia de Can Cortès.

 

El regidor d'Economia de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, Albert Font, ha agraït l'afluència d'empresaris a la jornada, als qui ha recordat que “el consistori vol ser un suport per als empresaris comerciants i autònoms, especialment en moments de dificultat”. Sobre el tema de les jornades, que l'Ajuntament ha ofert de forma gratuïta, Font ha explicitat que “la morositat és un dels majors problemes que pateixen les petites i mitjanes empreses”. “Amb aquestes jornades volem oferir eines per saber prevenir la morositat, establint vincles amb els clients però discernint quan es tracta d'un client de futur o d'un autèntic parany”, ha conclòs el regidor.

Juan Luis De los Ríos, conferenciant de System Consulting que ja va ser molt bon valorat en les anteriors xerrades per a empresaris que ha impartit al municipi, ha desenvolupat el temari de la jornada de forma molt instructiva, propera i interactiva. En un principi, ha admès que “és molt difícil impedir absolutament els impagaments, però hi ha certes mesures preventives que cal incorporar per controlar-ho”. I, “si de tota manera no aconseguim evitar-ho”, ha continuat De los Ríos, “és molt important actuar amb rapidesa i saber quines són les actuacions més adequades perquè puguem recuperar el que ens deuen”, ha recomanat.

Així, el programa de la jornada s'ha dividit en dues parts diferenciades. En la primera, De los Ríos s'ha centrat en exposar una visió general del fenomen de la morositat, els perjudicis que provoca, les seves causes i el marc legislatiu existent. En la segona, ha posat el focus en la prevenció, establint trets genèrics que poden ajudar a identificar el morós i quines mesures preventives, correctives i pal·liatives poden utilitzar els empresaris i comerciants afectats.

En totes dues parts, De los Ríos ha basat el desenvolupament de la jornada amb un mètode interactiu, fent petits grups que després de debatre entre ells han compartit amb la resta les seves conclusions, demanant l'experiència dels assistents en aquesta temàtica...

L'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Mercè Pla, ha estat l'encarregada de cloure la jornada. “Els petits i mitjans empresaris, els comerciants i els autònoms són un motor clau de l'economia, perquè creen llocs de treball i riquesa fent una feina ingent i fent front sovint a tot tipus de barreres i dificultats. Una de les dificultats més sagnants és precisament la morositat i per això cal posar-li fre i impedir que aturi o destrossi projectes que tenen molta feina, esforç i il·lusió al darrere”, ha manifestat Mercè Pla, abans d'agrair l'assistència i la feina de tothom i de recordar que “l'Ajuntament continuarà fent tota mena d'accions, com aquestes jornades, per tal que la gent treballadora i emprenedora pugui sortir reforçada d'aquesta crisi”.


Imatges relacionades

  • Jornada de morositat

    Jornada de morositat