Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol

S’ofereixen estudis gratuïts a 20 comerços de la vila perquè millorin les vendes

21 de juliol de 2016L’Ajuntament i la Cambra de Comerç de Sabadell ofereixen l’assessorament gràcies a un acord que inclou més mesures per potenciar el comerç local

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i la Cambra de Comerç de Sabadell han obert una convocatòria per tal que 20 comerços del municipi es beneficiïn d’una anàlisi en profunditat del seu negoci. L’objectiu és detectar-ne els punts forts i els febles i proposar mesures que millorin la competitivitat. “Animem als comerços i establiments del poble a apuntar-s’hi, com abans millor, per a què tinguin més opcions de ser escollits”, comenta Jaume Oliveras, Tinent d’Alcaldia i regidor de Comerç.

 

Els comerços interessats poden presentar la seva candidatura, abans de l’1 d’octubre, mitjançant el web Diagnosi d’Innovació Comercial, de la Cambra de Comerç de Sabadell. Aquest servei és gratuït per als negocis que l’aconsegueixin perquè està subvencionat per fons FEDER i pel Ministeri d’Economia i Competitivitat. Cadascuna de les diagnosis està valorada en 1.200€. Les sol·licituds s’han de tramitar a través de la Cambra de Comerç de Sabadell. Poden optar-hi autònoms i empreses que estiguin en la seva àrea d’influència, però s’ha reservat el finançament de 20 diagnosis comercials per a comerços de Palau-solità i Plegamans mitjançant un conveni signat per l’Ajuntament i la Cambra de Comerç.

 

Aquest servei de diagnosi s’adreça a autònoms, microempreses i pimes del sector comercial que comptin amb almenys un establiment o punt de venda físic, independentment del subsector al qual pertanyin o el tipus de productes que venguin. El consultor o consultora visitarà el comerç per prendre dades i sol·licitar la informació que necessiti per a la diagnosi. Estudiarà les característiques generals del comerç, l’entorn, la imatge externa i interna, la gestió del punt de venda, el màrqueting i la comunicació, la política comercial i la gestió financera. El servei culmina amb el lliurament d’un complet informe amb el resultat de l’estudi i propostes.

 

Acord per potenciar el comerç

El servei de diagnosi a 20 comerços del municipi és només una part de l’acord al que han arribat l’Ajuntament i la Cambra de Comerç de Sabadell per dinamitzar aquest sector econòmic a la vila. L’altre punt fort del conveni entre ambdues parts és l’estudi que farà la Cambra de Comerç per analitzar el potencial i les mancances del sector comercial. L’estudi es durà a terme des d’un enfoc transversal, que inclourà anàlisis sobre la contextualització territorial, la demanda (població, hàbits de consum...), l’atractivitat (urbanisme, mobilitat...), l’oferta (presència de diferents tipus de comerços i empreses...), les potencialitats, debilitats, oportunitats i mancances... A més, es farà un grup de treball amb empresaris i entitats per treballar les dades recollides i s’elaborarà un document de conclusions i propostes. La inversió que ha d’abonar l’Ajuntament a la Cambra de Comerç de Sabadell per a la realització d’aquest estudi està xifrada en 28.500€ (IVA no inclòs).


Imatges relacionades

  • L'avinguda Catalunya és un dels eixos comercials de Palau-solità i Plegamans.

    L'avinguda Catalunya és un dels eixos comercials de Palau-solità i Plegamans.

Enllaços relacionats