Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre

El Nadal a Palau-solità i Plegamans concentra una gran afluència de públic en totes les activitats programades

24 de gener de 2020Les activitats de Nadal han comportat una despesa de quasi 120.000 €

 

La Cavalcada dels Reis d’Orient va posar el punt final el passat 5 de gener a les activitats nadalenques a Palau-solità i Plegamans. A la plaça de la Vila, centenars de persones van esperar Ses Majestats que van rebre la clau màgica que obria totes les cases de la vila. Enguany, a la cavalcada van participar una vintena d’elements a la cavalcada, on es van repartir 350 kg de caramels sense gluten i 30 kg de carbó dolç. A la Masia de Can Cortès, on els infants van poder entregar les cartes als Reis, l’Associació Pessebrista de Palau-solità i Plegamans va servir 800 litres de brou, 2.900 racions.

 

Totes les activitats del Nadal d’enguany han generat unes despeses de 119.403 euros, sent la Nit de Reis la que més ha costat amb 29.773,24 euros. El campament reial que va tenir lloc els dies 3 i 4 de gener va costar 10.395,43 euros i l’activitat del Patge Reial a Can Malla 982,40 €.

 

El 29 de novembre es va donar el tret de sortida a les activitats nadalenques amb l’encesa de llums. En total les llums van costar uns 2.552,87 €, la xocolatada i l’espectacle de l’encesa 3.624,50 € i la seva col·locació va costar un total de 15 mil euros.

 

La Fira de Santa Llúcia, que arribava a la seva setzena edició, va omplir la plaça de ca l’Estruch, el 14 i 15 de desembre, amb 31 parades d’expositors del municipi i 8 parades de fora del municipi. Des de la Regidoria de Fires i Mercats també es va organitzar, el dissabte 21 de desembre, el sorteig d’una panera amb productes del Mercat Setmanal, pel qual es van repartir uns 2.000 tiquets. Per aquesta edició de la Fira de Santa Llúcia s’han destinat 11.700,09 € i pel Nadal al Mercat setmanal  1.501,97 €.

 

Com a novetat d’enguany es va instal·lar una Pista de Gel sintètic a la porxada de la plaça de Ca l’Estruch. La pista de gel va estar des del dissabte 14 de desembre, amb l’inici de la Fira de Santa Llúcia fins al diumenge 29 de desembre. En total van passar unes 3.919 persones a patinar, de les quals van ser 850 alumnes de les escoles de la vila, 1.453 persones amb tiquets blaus de pagament i 1.616 persones amb invitacions comprant als comerços locals. Els dies amb més afluència de gent van ser el 14 i 15 de desembre coincidint amb la Fira de Santa Llúcia, va atreure també gent de les poblacions veïnes com Santa Perpètua, Mollet, Lliça i Caldes de Montbui. La Pista de Gel ha costat 11.700 €, va generar unes despeses de 22.624 euros i uns ingressos de 10.926 €.

 

Els més petits van poder gaudir, del 27 al 29 de desembre, d’una nova edició del Pati Lúdic al Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor. Un total de 6.478 persones van passar durant aquests dies pel pavelló. El Pati Lúdic va suposar una despesa de 17.590,50 €.

 

El Diumenge 29 de desembre va tenir lloc també la Cursa de Nadal Sant Silvestre Solidària on van participar 95 persones. La cursa era de caràcter popular i familiar amb un recorregut de 6 quilòmetres. L’organització de la cursa costar 938,60 euros.

 

Per acabar l’any, el Pavelló Municipal d’Esports Maria Víctor va acollir la festa de Cap d’Any, un espai per donar la benvinguda al 2020 que va registrar l’entrada de 1.180 persones. La festa de Cap d’Any va sortir per 9.853,30 euros.

 

Altres de les despeses que es van donar durant les activitats de Nadal van ser el Festival de les Activitats Esportives Municipals que va costar 383,69 euros, el Concert de Nadal que van ser 1.125,30 euros i  90,45 € per la seva difusió, els Pastorets, per una banda l’assistència tècnica de muntatge per 254,10 €, i les assistències tècniques de teatre per 508,20 €. Finalment el Taller de Consum va costar 920 euros i els concerts a l’escola Folch i Torres va suposar una despesa de 508,20 euros.

 

Pel que fa a l’assistència de públic, el regidor de Festes, Fires i Mercats Jordi Plaza ho ha valorat molt positivament, “creiem que han tingut molt bona acollida per part de la població i seguirem treballant per millorar l’any vinent”.

 

Per la seva part el regidor de Comerç i Turisme, Ovidi Popescu, ha volgut donar importància la incentivació del comerç local amb la introducció enguany de la Pista de Gel Sintètic, “ha permès fomentar la compra en negocis de la vila per obtenir la invitació a la pista de gel i a més donar alguna novetat a la població pel que fa a activitats”.

 

Eva Soler, regidora de Cultura creu que “la millor lectura que es pot fer de depeses del Nadal, és la transversalitat de totes les àrees que hi han participat: Esports, Cultura, Festes, Mercats, Comerç, Consum, etc.”.

 


Imatges relacionades

 • El tió solidari - Activitats Nadal -

  El tió solidari - Activitats Nadal -

 • Rebuda Reis d'Orient gener 2020

  Rebuda Reis d'Orient gener 2020

 • Cursa de Sant Silvestre - Activitats Nadal -

  Cursa de Sant Silvestre - Activitats Nadal -

 • La fira de Santa Llúcia - Activitats Nadal -

  La fira de Santa Llúcia - Activitats Nadal -

 • La fira de Santa Llúcia - Activitats Nadal -

  La fira de Santa Llúcia - Activitats Nadal -

 • La Pista de gel - Activitats Nadal -

  La Pista de gel - Activitats Nadal -

 • Rebuda Reis d'Orient - Activitats Nadal -

  Rebuda Reis d'Orient - Activitats Nadal -