Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre

L’Ajuntament recupera els 2,5 milions d’euros de la plusvàlua per la venda de Yamaha l'any 2011

29 d'abril de 2020Aquest import es destinarà a recursos d'emergència social davant dels efectes de la crisis del COVID-19

 

El TSJ ha donat la raó a l'Ajuntament després d'anys de litigis amb l'empresa

L’import del deute recuperat és de 2.526.368,36 €, als quals s’hi sumen els 422.820,38 € dels interessos de demora. Aquesta quantitat respon a l'Impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana (plusvàlua), reclamat per l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans a l'empresa Yamaha, des que va vendre les seves instal·lacions l'any 2011.

Aquest cobrament és el fruit de la feina del personal jurídic de l’Ajuntament i de l’ORGT, durant un llarg litigi amb Yamaha que va començar fa més de 9 anys, quan l’empresa, no estant d’acord amb la resolució de l’ORGT, va anar a la via contenciosa un cop esgotada la via administrativa.

 

El contenciós va emetre resolució confirmant les liquidacions. Aleshores es va presentar un recurs davant el TSJ, el qual es va desestimar, i Yamaha va decidir efectuar el pagament dels imports més els interessos que es van generar al tenir suspeses les liquidacions.

L'equip de govern de l'Ajuntament ha decidit que l'import d'aquests diners, no previstos en l'apartat d'ingressos del pressupost municipal de 2020, ha d’anar destinat a les persones. L'objectiu es incrementar els recursos d’emergència social davant dels efectes de la crisi provocada pel coronavirus.

Yamaha
El 27 de gener del 2011, la direcció de Yamaha comunicà oficialment al comitè d'empresa de la fàbrica de Palau-solità i Plegamans que havia decidit tancar. La intenció anunciada era de començar a reduir la seva producció progressivament a partir de juny i tancar les portes definitivament el 2012. La multinacional volia deslocalitzar i concentrar la seva producció europea a MBK, la factoria francesa de Yamaha situada a Saint-Quentin.


Al moment de l'anunci del tancament, a la fàbrica de Palau-solità i Plegamans hi treballaven 417 persones. La darrera Yamaha catalana sortí de la línia de producció de Palau-solità i Plegamans el 31 de març de 2012.


Imatges relacionades

  • Nau de l'antiga fàbrica de Yamaha a Palau-solità i Plegamans

    Nau de l'antiga fàbrica de Yamaha a Palau-solità i Plegamans