Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

Engalanem balcons i finestres per celebrar el Mercat Medieval

19 de maig de 2020L'Ajuntament anima a la ciutadania a penjar motius decoratius de l'Edat Mitjana els dies 23 i 24 de maig

 

S’engalanarà l’edifici de l’Ajuntament, el Castell de Plegamans i part de l’Avinguda Catalunya

 
L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, arran de la COVID-19, va anunciar fa uns dies la suspensió del Mercat Medieval 2020, que s'havia de celebrar el cap de setmana del 23 i 24 de maig.  Ara, anima a la ciutadania a engalanar balcons i finestres amb motius de l'Edat Mitjana durant aquest cap de setmana. L'objectiu és recordar el passat medieval de la vila i la figura de l'il·lustre cavaller de la casa Plegamans, Ramon de Plegamans, a més de mantenir viu l'esperit del mercat.
 
Animem-nos a guarnir els balcons amb motius medievals!
 
Si ens envieu fotografies per correu electrònic a comunicacio@palauplegamans.cat posant en l’assumpte “Mercat Medieval” les publicarem al web municipal
 
El cavaller Ramon de Plegamans
El castell de Plegamans va ser construït cap al final del segle X. Des de l’any 1112 es troben documents de diversos personatges del llinatge de Plegamans, una família noble, de cavallers. Ramon de Plegamans va ser el cavaller més important de la família Plegamans; ocupà alts càrrecs com el de veguer i el de lloctinent del rei des de 1210 a 1236. Fou representant de Barcelona en l'assemblea de Pau i Treva de Tortosa de l'any 1225. Home d'absoluta confiança del rei Jaume I, fou nomenat procurador per preparar a Salou tot l'estol i proveïments necessaris per la conquesta de Mallorca, en la qual hi participà al costat del rei Jaume com es cita al Llibre dels feyts.
 
Us mostrem en aquesta notícia com era l’escut heràldic de la casa Plegamans. Us el podeu descarregar per imprimir en paper o el podeu dibuixar per penjar a balcons i finestres.

Imatges relacionades

  • Engalanem balcons i finestres amm motius medievals

    Engalanem balcons i finestres amm motius medievals

  • Escut de la Casa Plegamans

    Escut de la Casa Plegamans

Documentació adjunta