Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
divendres, 17 de setembre

Una avaria en un transformador deixa sense electricitat uns 2.000 abonats de la vila durant unes hores

8 de setembre de 2014Uns 2.000 abonats de Palau-solità i Plegamans van patir un tall del corrent elèctric durant la nit d'ahir, diumenge 7 de setembre. Bona part del municipi, incloent-hi el centre, es va quedar a les fosques poc després de les 22.00h. Endesa, la companyia elèctrica propietària del transformador afectat, va anar restablint gradualment el subministrament elèctric, per zones. Va ser aproximadament a les 3 de la matinada quan es va donar per solucionada la incidència, en quedar restablert el subministrament elèctric a tots els abonats del municipi mitjançant reparacions d'urgència.

 

La companyia ha comunicat al consistori que és probable que l'origen de l'avaria hagi estat la descàrrega elèctrica provocada per un llamp en un transformador situat a Can Maiol, al sud del municipi. Aparentment, la descàrrega va provocar un efecte en cadena fins malmetre el transformador que es troba al carrer Barcelona, al centre de la vila. Aquesta instal·lació va patir una explosió i va quedar fora de servei, deixant així sense subministrament elèctric bona part del municipi. L'explosió i el fum no van causar cap altre dany fora del propi transformador, però sí va obligar a mobilitzar dotacions dels Bombers i de la Policia Local, que van haver de tallar el trànsit al carrer Barcelona durant unes dues hores. La mateixa Policia Local va atendre un alt nombre de trucades arran de l'explosió al transformador i la posterior manca d'electricitat.

 

És probable que els abonats que hagin estat afectats tinguin dret a fer reclamacions a la companyia elèctrica, en funció dels perjudicis que l'avaria hagin causat. També poden consultar si les seves assegurances cobreixen els possibles desperfectes. L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) de l'Ajuntament pot assessorar les persones que desitgin consultar si tenen dret a rebre una compensació i fer els tràmits corresponents. Les persones interessades en rebre el suport de l'OMIC poden escriure a omic@palauplegamans.cat o presentar una instància al consistori. L'OMIC trigarà uns dies en respondre a les persones que ho sol·licitin, ja que es troba temporalment fora de servei. L'Ajuntament, al seu torn, ha decidit demanar informació a Endesa per tal de constatar que la companyia realitza el manteniment i les inspeccions periòdiques que pertoquin a les instal·lacions que la companyia té al municipi.


Imatges relacionades

  • El transformador que va patir l'explosió està situat al carrer Barcelona, al centre de la vila.

    El transformador que va patir l'explosió està situat al carrer Barcelona, al centre de la vila.

Enllaços relacionats