Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
divendres, 17 de setembre
    |
  • Imprimeix la pàgina

La Xarxa Perifèrics, de prevenció de drogues, destaca iniciatives engegades per l'Ajuntament durant la Festa Major

18 d'octubre de 2013La Xarxa Perifèrics, organització en la qual s'agrupen ens locals i entitats que treballen la prevenció en l'àmbit de les drogues, destaca a través del seu web (www.periferics.cat) les accions engegades per l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans durant la passada Festa Major al voltant de la prevenció en el consum de drogues i alcohol.

 

En concret, destaca per innovadora una de les eines de conscienciació que va posar en marxa l'Espai Jove l'Escorxador, "per reforçar la figura del conductor sobri". L'equip de Joventut de l'Ajuntament repartia als joves que acudien a la Karpasana per fer-se la prova d'alcoholèmia unes xapes amb un disseny cridaner i atractiu en les quals es podia llegir "Porto el carro i vaig fresc/a com un llobarro", en català, o bé "Llevo el buga y voy fresco/a como como una lechuga", en castellà.

 

Tal i com destaca el Tinent d'Alcaldia d'Educació i Cultura i regidor de Joventut, Joan Carles Tinoco, "tant en la pròpia valoració interna d'aquesta iniciativa com la que han fet des de la Xarxa Perifèrics, es destaca el reforç positiu cap a la persona que ha decidit no beure per conduir amb seguretat". "Sovint els missatges al voltant de les drogues i l'alcohol són negatius, destacant que són dolentes determinades conductes i potser cal que també s'emetin reforços en positiu i fer protagonistes als qui es comporten de forma responsable", afegeix el regidor.

 

La Xarxa Perifèrics esmenta, a més, les funcions de la Karpasana, una altra iniciativa de l'Espai Jove l'Escorxador que ja fa alguns anys que s'instal·la a l'espai de Barrakes de la Festa Major. Es tracta d'una carpa que s'ubica al costat de l'envelat, indret on tenen lloc bona part dels concerts i les festes, i de les parades on es pot consumir alcohol. A la Karpasana, a més de donar l'opció de fer el test d'alcoholèmia a les persones que s'hi acosten, també s'hi reparteixen preservatius i s'informa sobre tota mena de qüestions relacionades amb la sexualitat i el consum de drogues i alcohol.

 


Imatges relacionades

  • La Karpasana va rebre durant la passada Festa Major la visita de molts joves per fer-se el test d'alcoholèmia, agafar preservatius o informar-se sobre sexualitat i drogues

    La Karpasana va rebre durant la passada Festa Major la visita de molts joves per fer-se el test d'alcoholèmia, agafar preservatius o informar-se sobre sexualitat i drogues

  • Disseny de les xapes que es lliuraven als conductors sobris un cop es van fer el test d'alcoholèmia

    Disseny de les xapes que es lliuraven als conductors sobris un cop es van fer el test d'alcoholèmia

Enllaços relacionats