Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol
    |
  • Imprimeix la pàgina

El director general de Joventut de la Generalitat visita l'Espai Jove l'Escorxador

25 d'octubre de 2013Antoni Reig, director general de Joventut de la Generalitat de Catalunya va visitar ahir a la tarda l'Espai Jove l'Escorxador de Palau-solità i Plegamans. Ho va fer acompanyat del coordinador territorial de Joventut a Barcelona, Oriol Martín. Van rebre'ls l'Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, el Tinent d'Alcaldia d'Educació i Cultura i regidor de Joventut del consistori, Joan Carles Tinoco, tres representants de la Descoordinadora -la federació que agrupa les entitats juvenils del municipi- i l'equip tècnic de Joventut de l'Ajuntament.

 

Els amfitrions, encapçalats per l'Alcaldessa i el regidor, van ensenyar l'equipament a Reig i Martín, tot explicant els usos que es fan dels diversos espais i com es gestionen. Padrós, a més, va fer un resum del procés de creació de l'equipament i altres qüestions vinculades a la voluntat d'ampliar-lo. Tinoco i els respresentants de la Descoordinadora van detallar el sistema de cogestió de l'Escorxador, que implica els joves en les decisions que tenen a veure amb l'ús de l'equipament i amb l’organització de les activitats que s’hi fan. Aquest model ha rebut reconeixements des de diverses institucions, fet que ha suposat que l'Escorxador hagi rebut diverses visites d'altres municipis, com Olot, Tàrrega o la Seu d'Urgell, entre altres.

 

"Des de la Generalitat estem molt convençuts que és des de la proximitat, des del municipi, com millor es gestionen les polítiques de joventut", va manifestar Antoni Reig, per donar a entendre "la importància de conèixer el territori i visitar els llocs on s'estan duent a terme bones pràctiques". En aquest sentit va recordar que el projecte de cogestió de l'Espai Jove l'Escorxador està inclòs al llibre de bones pràctiques editat per l'Associació Catalana de Professionals de Polítiques de Joventut (www.juventut.info/bonespractiques).

 

Suport econòmic

La visita, a banda de celebrar-es per conèixer de primera mà l'equipament i els projectes de joventut que es duen a terme a la vila, va servir també per fer una reunió de treball en la que es van tractar les subvencions que la Generalitat atorga als ajuntaments perquè realitzin accions concretes. El regidor Tinoco va interessar-se per la subvenció pendent d'aquest any 2013 que la Generalitat encara no ha concedit. "Hem consultat si la Generalitat continua apostant per donar-nos suport a nivell econòmic tenint en compte que duem a terme un projecte de referència a nivell català", resumeix el regidor. De fet, Tinoco va recordar que l'Ajuntament ja ha rebut una resposta afirmativa pel que fa les subvencions de l'Estat i la Diputació de Barcelona per aquest any 2013. "S'ha multiplicat per 4 la dotació que ens ha concedit l'Estat i per 3 la que ens atorga la Diputació respecte a l'any passat, cosa que parla molt bé del treball que s'està fent des de l'equip de Joventut de l'Ajuntament", especifica el regidor. En total, l'Ajuntament ha de rebre una dotació de 25.000€ entre ambdues administracions.

 

Pel que fa a la subvenció de la Generalitat, Reig va certificar que "la Generalitat continua traient línies de finançament per a les polítiques de Joventut cada any, però s'han eliminat les que es dedicaven a inversions". En concret, segons el director general, "es prioritzen les línies que financen el personal tècnic, havent-se disminuït les d' activitats". No obstant això, des de l'Ajuntament es recorda que resta pendent d'executar la 2a fase de l'Espai Jove l'Escorxador, projectada des de l'any 2005. L'ampliació serviria per encabir els bucs d'assaig dins d'un edifici d'obra, crear un magatzem i una sala polivalent per a activitats i concerts. En tot cas, i segons Tinoco, "s'ha de treballar des d'un doble vessant: la participativa perquè s'adapti a les necessitats dels joves d'ara i la del finançament". El regidor avança que el treball s'orienta a aconseguir fons europeus per a l'ampliació.

 


Imatges relacionades

  • El regidor Tinoco explica les funcions d'una de les sales de l'Escorxador a Reig i Martín. Els acompanyen l'Alcaldessa Padrós, treballadors/es de l'Ajuntament i representants de la Descoordinadora.

    El regidor Tinoco explica les funcions d'una de les sales de l'Escorxador a Reig i Martín. Els acompanyen l'Alcaldessa Padrós, treballadors/es de l'Ajuntament i representants de la Descoordinadora.

Enllaços relacionats