Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 4 d'agost
  |
 • Imprimeix la pàgina

Una trentena de joves proposen actes innovadors al Mulla't per la Festa Major 2014

30 de gener de 2014Una trentena de joves van participar el cap de setmana passat al Mulla't per la Festa Major 2014, l'espai on cada any debaten i preparen propostes perquè siguin incloses al programa de la festa grossa del municipi, que aquest any se celebrarà del 29 d'agost a l'1 de setembre.

 

Joan Carles Tinoco, Tinent d'Alcaldia d'Educació i Cultura i regidor de Joventut de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, es mostra satisfet "amb la participació d'un bon nombre de nois i noies que s'impliquen en dedicar un dissabte per proposar actes per a la Festa Major i que es comprometen mitjançant les comissions a treballar per fer-los possible". "Les propostes del Mulla't s'executen de forma majoritària, després de traslladar-les i pactar-les al procés participatiu on hi són presents l'Ajuntament i entitats del poble per tancar el programa definitiu", especifica Tinoco. Un últim condicionant és que el programa ha d'ajustar-se al pressupost global que es destini per a la Festa Major.

 

Després de debatre entre ells, els joves van consensuar diverses propostes. Entre aquestes, destaquen un grup de novetats. Una de les més cridaneres és organitzar una Festa Holi o Festa dels Colors. Es tracta d'una festa tradicional hindú, molt celebrada a l'Índia en la que tothom juga a llançar-se pols o talc tenyit de colors cridaners i ruixar-se amb aigua. També proposen celebrar una Tomatina, una guerra basada en llançar-se tomàquets madurs, i una LAN Party, que es basa en reunir en un espai persones amb ordinadors per compartir arxius, competir en jocs digitals...

 

Pel que fa a la música, sol·liciten que cada nit de Festa Major un estil prengui el protagonisme, mantenint com a acte fix per a totes les nits les sessions de discjòquei. Així, proposen actuacions de hip-hop el dijous, rock el divendres, un grup multitudinari de tipus pop el diumenge i reservar el dilluns per al grup els Estofats, guanyadors del darrer Concurs de Música Jove del municipi. La nit de dissabte l'han deixat deserta perquè tradicionalment és el dia del concert de Festa Major que ofereix una orquestra, si bé mantenen una sessió de discjòquei per a la matinada. A més d'aquesta programació d'estils musicals van proposar diversos grups per al concert més multitudinari de Festa Major.

 

Abans de debatre les propostes, els joves van fer balanç de la Festa Major 2013. Van valorar molt positivament actes com l'Empalmada, les nits de discjòquei, la cursa en roba interior, l'escenari boig, el joc de l'Albergínia Assassina o la Karpasana, un estand fix situat al costat de l'envelat on s'informava a tothom que s'hi acostés sobre temes de salut vinculats al consum d'alcohol i drogues i a la sexualitat. A més, van valorar en positiu la difusió del programa en paper i mitjançant el web municipal i les xarxes socials, si bé van proposar que aquest any s'elabori una aplicació per a telèfons mòbils sobre la Festa Major.

 


Imatges relacionades

 • El regidor Tinoco es dirigeix a la trentena de joves que han participat al Mulla't 2014.

  El regidor Tinoco es dirigeix a la trentena de joves que han participat al Mulla't 2014.

 • Un grup de joves treballen propostes en una de les comissions al Mulla't per la Festa Major 2014.

  Un grup de joves treballen propostes en una de les comissions al Mulla't per la Festa Major 2014.

 • La segona edició de l'Empalmada, a la Festa Major 2013. És una proposta que va sorgir del Mulla't per la Festa Major 2012.

  La segona edició de l'Empalmada, a la Festa Major 2013. És una proposta que va sorgir del Mulla't per la Festa Major 2012.

Enllaços relacionats