Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 27 de setembre
    |
  • Imprimeix la pàgina

Una vintena de joves acudeixen a les sessions informatives sobre dos programes de formació i ocupació

13 de febrer de 2014Una vintena de joves han acudit aquest matí a les dues sessions informatives sobre dos programes diferents de formació i ocupació per a joves. El primer s'anomena Joves per l'Ocupació, adreçat a joves d'entre 16 i 25 anys que es trobin en situació d'atur, i pretén facilitar la inserció laboral i/o fomentar el retorn al sistema educatiu. El segon duu el nom de Fem Ocupació per a Joves. És un programa que combina formació i treball i s'adreça a joves d'entre 18 a 30 en situació d'atur.

 

Les dues sessions informatives han anat a càrrec de dues tècniques del Consorci per l'Ocuupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental (COPEVO). Tant l'una com l'altra s'han celebrat a l'Espai Jove l'Escorxador, la primera a les 09.00h i la segona a les 12.00h. Les sessions informatives han servit també per explicar les diferents modalitats que s'ofereixen en diferents sectors i professions, conèixer les inquietuds i interessos dels joves i fer una preselecció dels candidats als programes.

 

Tant les sessions informatives com l'execució dels programes van a càrrec de COPEVO, en col·laboració amb Palau Avança, el servei d'Ocupació i Empresa de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, i amb altres ajuntaments de la comarca. També hi participen el Servei d'Ocupació de Catalunya, el ministeri de Treball i Immigració i el Fons Social Europeu.

 

Joves per l'Ocupació (JxO)

Es tracta d'un programa adreçat a joves d'entre 16 i 25 anys que es troben en situació d'atur. Té l'objectiu de facilitar la inserció laboral i/o fomentar el retorn al sistema educatiu. Combina accions d'orientació, tutorització i formació i contempla la possibilitat d'adquirir experiència professional en una empresa.

 

Es preveu que els joves que hi participin obtinguin orientació professional, formació inicial d'un ofici, formació bàsica i útil a nivell personal i laboral, suport per obtenir el graduat d'ESO –per als qui no el tinguin- i la possibilitat d'accedir a un contracte de treball i/o experiència pràctica en una empresa. Les àrees de formació d'aquest programa són: auxiliar de cuina i restaurant; activitats de venda; telemàrqueting i xarxes socials orientades a la venda i l'atenció al client; operacions auxiliars de magatzem en indústries i laboratoris químics; i operacions auxiliars de magatzem en indústria alimentària.

 

Fem Ocupació per a Joves (FOJ)

Es tracta d'un programa que combina la formació i el treball i que s'adreça a joves d'entre 18 a 30 anys que es troben en situació d'atur. Té l'objectiu de facilitar la inserció laboral, combinant accions per adquirir experiència professional, formació professional, orientació i tutorització.

 

El programa ofereix experiència professional mitjançant un contracte de treball d'una durada mínima de 6 mesos; formació professionalitzadora vinculada al contracte de treball i tutorització i acompanyament durant el procés.

 


Imatges relacionades

  • Sessió informativa sobre el programa Joves per l'Ocupació 2014.

    Sessió informativa sobre el programa Joves per l'Ocupació 2014.

Documentació adjunta

Enllaços relacionats