Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre
  |
 • Imprimeix la pàgina

La Festa Major 2014, que se celebra del 28 d'agost a l'1 de setembre, ja té cartell

5 de juny de 2014Noelia Aparicio, alumna de batxillerat artístic, és la creadora del disseny que serà la imatge de la festa grossa de la vila

 

El cartell dissenyat per Noelia Aparicio, alumna de 1r curs del batxillerat artístic de l'Institut Ramon Casas i Carbó, ha estat el guanyador del concurs que es duu a terme cada any per escollir la imatge de la Festa Major, que se celebra del 28 d'agost a l'1 de setembre. La guanyadora rebrà un premi de 300€, a més del reconeixement que implica el fet que sigui la imatge d'aquest esdeveniment.

 

Els dissenys de Nerea Hiruela i Beatriz Castañeda, alumnes també del batxillerat artístic, han quedat en 2n i 3r lloc, respectivament. En 2n premi està dotat amb 125€ i el tercer, amb 75€. Les tres alumnes rebran un diploma acreditatiu. Els premis es lliuraran en un acte que tindrà lloc en la cantada d'havaneres de la Festa Major. Els tres cartells han estat seleccionats d'entre un total de 21 propostes, totes presentades per alumnes del batxillerat artístic de l'Institut Ramon Casas i Carbó.

 

El cartell guanyador és una il·lustració on apareixen diversos personatges en actitud dinàmica que interactuen amb les lletres de la paraula Festa. Cadascuna d'aquestes lletres està dibuixada amb colors diferents i amb unes formes força originals i diferents entre sí. Representen els 4 elements establerts per la filosofia grega clàssica: foc, terra, aigua i aire. La paraula Major, si bé ha estat dibuixada també per la mà de l'artista, contrasta amb l'anterior, ja que les seves lletres comparteixen un sol color, el negre, i un mateix estil tipogràfic.

 

Carme Sanz, regidora de Festes de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, subratlla que "la votació ha estat molt ajustada, perquè hi ha hagut un bon nombre de cartells que han agradat molt per la qualitat dels treballs que presenten els alumnes". Sanz posa l'accent en el fet que "es consolida la col·laboració entre l'Ajuntament i l'Institut Ramon Casas i Carbó en aquesta i altres iniciatives". I és que aquest és el tercer any consecutiu en què el concurs per escollir el cartell de Festa Major s'orienta als alumnes que estudien 1r o 2n curs del batxillerat artístic d'aquest centre educatiu. L'institut inclou aquest concurs dins el programa de treballs dels cursos, formant part així de la nota final que obté cada alumne. Aquest procediment és molt ben valorat per part dels professors i els alumnes d'aquesta modalitat de batxillerat pel fet que el seu treball pugui tenir projecció i utilitat pública.

 

El jurat que ha escollit els tres cartells finalistes i el guanyador estava format per 9 persones. L'encapçalaven el Tinent d'Alcaldia de Comunicació i Atenció Ciutadana, David Abascal, la regidora de Festes, Carme Sanz, i dos professors del batxillerat artístic, Jaume González i Ana López. També n'ha format part Sandra Pagès, representant de les entitats incloses en el procés participatiu de la Festa Major i personal tècnic de l'Ajuntament, de les àrees de Festes, Joventut i Comunicació i Disseny.


Imatges relacionades

 • D'esquerra a dreta: 1r, 2n i 3r premi del Concurs de Cartells.

  D'esquerra a dreta: 1r, 2n i 3r premi del Concurs de Cartells.

 • Cartell de la Festa Major 2014.

  Cartell de la Festa Major 2014.

 • Membres del jurat amb els tres cartells finalistes.

  Membres del jurat amb els tres cartells finalistes.