Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol
    |
  • Imprimeix la pàgina

Els joves decideixen que l'Escorxador s'ha d'ampliar amb una nova sala polivalent

10 de juny de 2014L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha dut a terme en les darreres setmanes un procés participatiu amb els joves del municipi per tal que diguessin la seva en un projecte que els afecta directament: l'ampliació de l'Espai Jove l'Escorxador. La proposta majoritària que ha expressat el col·lectiu és la creació d'una nova sala polivalent.

 

Joan Carles Tinoco, Tinent d'Alcaldia d'Educació i Cultura i regidor de Joventut explica que "els joves han participat mitjançant les entitats i de forma individual per definir quines necessitats volen cobrir amb l'ampliació i els usos als quals volen destinar-la". Així, des de l'Ajuntament s'han analitzat les propostes i s'ha identificat quines són les comuns i majoritàries, "a partir d'aquí és l'equip dels serveis tècnics de l'Ajuntament qui ha d'elaborar el disseny de l'ampliació, recollint les necessitats expressades pels joves", amplia Tinoco. Amb tot, el regidor especifica que "el procés participatiu continuarà obert a mesura que es faci el disseny de la nova construcció, per tal que els joves puguin intervenir en la decisió dels detalls de la mateixa". Això es vehicularà mitjançant una comissió de seguiment formada pels joves per supervisar el projecte arquitectònic i assegurar-se que la construcció final sigui l'adequada per acollir les activitats que s'hi volen dur a terme.

 

El projecte d'ampliació crearà, per tant, un nou espai polivalent, diàfan i amb bona sonorització i aïllament acústic, amb cuina i/o servei de bar, magatzem i escenari, que es vol que es pugui fer servir des de l'exterior per poder fer actes a l'aire lliure. Les noves dependències, a més, han d'acollir els bucs d'assaig que actualment s'ubiquen en uns mòduls prefabricats que es troben a l'exterior de l'Escorxador, a la façana est, que és on es construirà l'ampliació. Aquest nou espai o sala polivalent permetrà acollir les activitats i els usos que han expressat de forma majoritària, tals com actes de petit format com concerts, obres teatrals, projeccions audiovisuals, exposicions i activitats dels grups de l'esplai.

 

El procés participatiu que s'ha dut a terme fins ara per definir l'ampliació de l'Escorxador ha consistit en diverses trobades amb les entitats juvenils del municipi per recollir les seves necessitats i desitjos. També s'ha consultat als estudiants de 4t d'ESO i 1r de Batxillerat perquè diguessin la seva a títol individual. Per últim, l'Espai Jove l'Escorxador ha mantingut obert un espai de participació per tal que els usuaris de l'equipament expressessin les seves opinions sobre aquest tema.

 

Cogestió i balanç del 2013

Aquest procés participatiu s'emmarca en la política general de cogestió que l'Ajuntament aplica a l'Espai Jove l'Escorxador, a través de la qual els joves decideixen bona part dels serveis i activitats que es duen a terme a l'equipament alhora que es responsabilitzen del bon ús del mateix i d'organitzar i dur a terme els esdeveniments que es decideixen.

 

Les xifres de l'any 2013 són fruit de la bona tasca de dinamització de l'espai, de les entitats i del servei de salut. Durant el 2013, 7.887 joves van utilitzar l'Escorxador. El programa de l'Oficina d'Assessorament Jove va atendre durant l'any passat un total de 6.541 consultes. D'aquest total, els temes que més van motivar l'assessorament van ser els vinculats a la formació (3.110) i els que es referien a la salut (2.363). A més, durant el 2013 l'Escorxador va oferir 19 tallers, 14 cursos formatius, 5 exposicions i 4 xerrades.


Imatges relacionades

  • La nova sala polivalent s'ha de construir al solar que ara acull els bucs d'assaig del Galliner.

    La nova sala polivalent s'ha de construir al solar que ara acull els bucs d'assaig del Galliner.

Enllaços relacionats