Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 28 de juliol
    |
  • Imprimeix la pàgina

L’Ajuntament presenta el Pla Local d’Educació #educa16

24 de febrer de 2015El Pla neix del consens i el treball entre famílies, professorat, partits polítics i tècnics municipals

 

La Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha presentat el Pla Local d’Educació #educa16, un pla educatiu que neix fruit del treball conjunt entre pares i mares, professorat, representants polítics, estudiants i personal tècnic de l’Ajuntament. La principal novetat és que #educa16 es presenta com un pla de llarg recorregut, ja que està pensat per tenir un vigència de 16 anys.

 

#educa16 es va presentar ahir al vespre en una jornada realitzada a l’Auditori de Can Cortès, on hi van participar l’Alcaldessa, Teresa Padrós, el Tinent d’Alcaldia i regidor d’Educació, Joan Carles Tinoco; el gerent de Serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona, Jordi Plana; la tècnica de l’empresa D-CAS (Col·lectiu d’Analistes Socials), Sarai Samper; i la tècnica d’Educació del consistori, Júlia Erruz. Tots ells van destacar la importància de la posada en marxa d’aquest pla per tal d’incrementar el valor de l’educació en tots els àmbits del municipi.

 

En el vessant de la Diputació de Barcelona, Jordi Plana, va destacar que el pla “estableix les prioritats clares de quina ha de ser la política educativa del poble”. I en el mateix sentit es va manifestar el Tinent d’Alcaldia i regidor d’Educació, Joan Carles Tinoco, que va explicar els eixos d’acció de l’#educa16 i com s’ha treballat tot el pla. En aquest sentit, Tinoco va manifestar que el Pla ha establert diferents accions a realitzar, com per exemple “crear nous espais de participació com el Consell d’Infants i el Fòrum Anual d’Educació, que es convertirà en un espai d’avaluació de les accions realitzades i preparació de noves propostes”. El regidor va destacar que “s’estan marcant uns terminis i eixos, però no es un pla tancat, és viu i ha de durar com a mínim 16 anys”. Tinoco va agrair també tota la tasca realitzada per les persones que han participat en el procés d’elaboració: "En educació, sense consens, no s'hi va enlloc”, va manifestar.

 

En el mateix sentit es va pronunciar l’Alcaldessa, Teresa Padrós, durant la cloenda de la jornada. “Felicitats per la bona feina realitzada i un agraïment molt especial a totes les direccions dels centres escolars per la seva implicació. I també al professorat, que és el motor de la cultura dels nostres infants”. Els agraïments de l’Alcaldessa també es van adreçar a la Diputació de Barcelona “pel suport que dóna als ajuntaments en tots els àmbits”. Padrós va explicar la necessitat de continuar la formació al llarg de tota la vida de les persones, “i en aquest sentit, també estem potenciant des de l’Eix de la Riera de Caldes, la creació de noves propostes formatives que s’adeqüin a les necessitats actuals”. Per cloure l’acte, l’Alcaldessa va fer un agraïment molt especial a la feina realitzada pel regidor Tinoco i totes les persones que l’han precedit com a responsables d’Educació a l’Ajuntament, “ja que tota aquesta bona feina ara dóna els bons resultats en aquest Pla Local d’Educació”.

 

La intenció de la regidoria d’Educació és portar el Pla Local d’Educació a aprovació del Ple Municipal el proper mes de març. L’objectiu és aconseguir el màxim suport possible de totes les forces polítiques del consistori.


Imatges relacionades

  • D'esquerra a dreta, Samper, Tinoco, Erruz i Padrós, en la presentació del Pla Local d'Educació #educa16

    D'esquerra a dreta, Samper, Tinoco, Erruz i Padrós, en la presentació del Pla Local d'Educació #educa16

  • Jordi Plana i Joan Carles Tinoco en la presentació del Pla Local d'Educació #educa16.

    Jordi Plana i Joan Carles Tinoco en la presentació del Pla Local d'Educació #educa16.