Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 18 de setembre
    |
  • Imprimeix la pàgina

L'Ajuntament aprova el Pla d'Igualtat de gènere i engega els actes de la Setmana de la Dona

2 de març de 2015Els actes reivindicatius d'enguany promouen la coresponsabilitat d'homes i dones en les tasques de la llar i d'atenció a la família

 

L'Ajuntament ha aprovat el I Pla d'Igualtat de Gènere del municipi, un document que, en paraules d'Àngels Marcuello, Tinenta d'Alcaldia de Territori i Medi Ambient i regidora d'Igualtat, "és un full de ruta que ens ajudarà a posar en marxa polítiques d'igualtat en el període 2015-2018". Marcuello va fer aquesta síntesi en explicar-lo al darrer Ple Municipal, celebrat el 26 de febrer. El Pla d'Igualtat va ser aprovat en aquesta sessió per unanimitat. "És una eina viva –va continuar Marcuello-; continuarem recollint aportacions de la ciutadania i altres propostes que puguin ser incorporades".

 

La regidoria d'Igualtat, creada en aquest mandat, hi ha posat fil a l'agulla, tal i com va explicar la regidora: "Hem creat la regidoria, l'hem dotat de pressupost i d'accions, amb ajuda d'altres administracions i altres regidories de l'Ajuntament focalitzant esforços en Joventut, perquè és el tram de població on més s'ha de treballar per aconseguir una societat igualitària". La regidoria d'Igualtat ofereix suport i assistència a nivell jurídic, psicològic i de Serveis Socials. Tot plegat, des de la perspectiva de gènere. També organitza tota mena de campanyes per lluitar contra les discriminacions i ha creat la pàgina 'Igualtat de gènere' al Facebook perquè tothom pugui seguir les seves iniciatives, participar-hi i compartir reflexions i experiències. Aquesta pàgina de Facebook és una de les vies per posar-se en contacte amb els serveis d'Igualtat, si bé també es pot fer a través de l'Espai Jove l'Escorxador i els Serveis Socials municipals.

 

Marcuello va introduir al Ple Municipal la importància de la igualtat denunciant que "la realitat demostra que persisteixen les discriminacions envers les dones, com la violència masclista, uns índexs majors d'atur, desigualtat laboral, menys representativitat a nivell polític, social i econòmic i més problemes de conciliació laboral".

 

Setmana de la Dona

Precisament en els actes que s'organitzen enguany al voltant del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, hi té un pes especial la conscienciació sobre la coresponsabilitat que han de tenir homes i dones per repartir-se de forma igualitària les tasques de la llar i d'atenció a la família. En aquest sentit, del 2 al 19 de març es pot visitar a Can Cortès l'exposició 'Quin temps tenim? L'organització de la vida quotidiana', de l'Institut Català de la Dona.

 

Entre el 2 i l'11 de març, la Setmana de la Dona de Palau-solità i Plegamans té programada una xerrada, jocs, gimcanes i enquestes especialment enfocades als joves i per difondre la coresponsbilitat, a més a més d'un cinefòrum, un concurs i l'exposició esmentada. L'acte central serà el tradicional manifest que es llegirà a les 12h del 6 de març a la plaça de la Vila. Es poden consultar tots aquests actes a Setmana de la Dona.

 

Més enllà de la Setmana de la Dona, el magazín 'El meu carrer' de Ràdio Palau emetrà, durant uns mesos, un missatge relacionat amb la coresponsabilitat i la igualtat. També s'organitza el taller 'Dona't temps', que tindrà lloc els dies 18 i 25 de maig per tractar l'autocura i l'autoestima de les dones. Tots aquests actes estan organitzats per l'Ajuntament (regidories d'Igualtat, Serveis Socials i Joventut), l'Associació Dones per les Dones, l'Espai Jove l'Escorxador, Ràdio Palau i l'Esplai el Botó.


Imatges relacionades

  • Concentració del Dia Internacional de la Dona 2014.

    Concentració del Dia Internacional de la Dona 2014.

Documentació adjunta

Enllaços relacionats