Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 27 de setembre
  |
 • Imprimeix la pàgina

Campanya de micromecenatge per potenciar el Festival Internacional d'Oci Alternatiu Fancon

7 d'agost de 2015Amb les aportacions (de 5€ a 1.000€) els mecenes reben obsequis, notorietat o fins i tot l'organització d'una 'boda friqui'

 

Els organitzadors del 2n Festival Internacional d'Oci Alternatiu Fancon, que se celebra del 4 al 6 de setembre, han obert un projecte de micromecenatge o crowdfunding a la plataforma Verkami amb l'objectiu d'aconseguir fons per potenciar-lo i millorar-lo. Es poden fer aportacions fins al 20 d'agost. Cada mecenes pot escollir entre imports molt diferents, de 5 a 1.000€, per col·laborar amb Fancon. A més de donar-li suport, rebrà recompenses diverses segons la quantitat donada.

 

El Festival Fancon aplega les múltiples aficions que sovint es defineixen com a alternatives o 'friquis'. S'hi faran activitats de múltiples disciplines per a entesos i per a tota mena de públic: jocs de taula, videojocs, rol en viu, festival de cinema, còmic, miniatures, 'otaku' o cultura asiàtica, recreacions històriques, lluita lliure, música... Tot plegat, combinat amb una fira d'associacions, empreses i professionals de l'oci alternatiu, des d'editorials i productores fins a il·lustradors.

 

"És un festival fet per fans, per a fans de l'oci alternatiu i per al públic en general", explica Joan Carles Tinoco, membre de l'organització de Fancon. "Què millor, doncs, que permetre als fans que el facin encara més gran", afegeix. "Si no s'arriba al mínim fixat de 3.000€ en aportacions, no passa res de negatiu; Fancon se celebrarà igualment i totes les persones que hagin fet aportacions recuperen els diners", aclareix Tinoco. Marc Sanabria, regidor de Joventut de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, explica que el consistori dóna suport al Festival Fancon perquè "es basa en un tipus d'oci innovador, lúdic, festiu i cultural que fomenta la creativitat i les relacions personals". La 2a edició de Fancon compta amb un pressupost de 15.000€, 9.000€ dels quals són aportats per l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. Els diners que es recaptin amb el micromecenatge ampliaran el pressupost si s'arriba a un mínim de 3.000€.

 

Aportacions i recompenses

Els mecenes poden escollir entre 20 aportacions diferents, amb imports que van de 5 a 1.000€. Amb la més econòmica, 5€, el mecenes rep un agraïment públic al web i al 'photocall' del festival, a més d'obtenir un dau Fancon. L'aportació més generosa, 1.000€ consisteix en l'organització d'una 'boda friqui', amb cerimònia al pavelló d'esports Maria Víctor, convit, comitiva de la temàtica que esculli el mecenes i altres serveis per a què no hi falti res.

 

Amb aportacions intermèdies (de 10€, 20€, 30€, 60€, 100€ i altres quantitats) s'obtenen recompenses diverses. Per exemple, ser anunciat per megafonia en entrar al festival acompanyat d'un seguici i amb la música de la 'Marxa Imperial' de 'Star Wars'. També es pot escollir ser maquillat com a zombie, adquirir un sopar, obtenir edicions especials de jocs de taula, samarretes personalitzades... Hi ha també opcions per a què les empreses facin aportacions a canvi de publicitat.

 

Si el 20 d'agost les aportacions sumen menys de 3.000€, no s'assoleix l'objectiu mínim i es retorna els diners als mecenes. Si, per contra, s'arriba a aquesta quantitat, Fancon destinarà els diners a potenciar la decoració del festival, millorar les instal·lacions per al públic, associacions i empreses i ampliar l'atenció als voluntaris. D'altra banda, si se superen els 3.500€ o 4.000€, s'ampliaran les recompenses per a tots els mecenes. Si assoleixen els 5.000€, es realitzarà un videomusical. Si la xifra arriba als 7.000€, s'organitzarà una festa amb DJ per als mecenes.


Imatges relacionades

 • Cartell Fancon 2015.

  Cartell Fancon 2015.

 • Fancon 2014.

  Fancon 2014.

 • Fancon 2014.

  Fancon 2014.

 • Fancon 2014.

  Fancon 2014.

 • Fancon 2014.

  Fancon 2014.

Enllaços relacionats