Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre
  |
 • Imprimeix la pàgina

Participació massiva de públic en una Festa Major innovadora i amb un programa variat i de qualitat

1 de setembre de 2015Palau-solità i Plegamans ha viscut entre el 27 i el 31 d'agost una Festa Major que es valora com un èxit. La norantena d'actes programats, marcats per una notable qualitat, han atret una afluència multitudinària de públic, tant local com d'altres poblacions. L'Ajuntament fa també un balanç molt positiu per la bona rebuda de les novetat introduïdes en aquesta edició, així com per l'alt grau d'implicació de les entitats i l'absència d'incidències destacables.

 

L'Alcaldessa Teresa Padrós corrobora el fet que "aquest any hi ha hagut molta gent, molta participació i molt bon ambient", en declaracions fetes dins la programació especial de Festa Major de Ràdio Palau. "Vull agrair a les entitats la seva feina el paper que fan; són la llum del nostre poble", va afegir Padrós per destacar la implicació del teixit associatiu del municipi i animar-lo "a continuar amb aquest esperit de trobada entre entitats i persones".

 

Carme Sanz, Tinenta d'Alcaldia i regidora de Festes comparteix la valoració de l'Alcaldessa, especialment pel que fa a l'afluència de públic: "En bona part dels actes hi ha hagut fins i tot més públic que l'any passat". Sanz subscriu també les paraules de Padrós quant al paper central de les entitats en l'organització i el desenvolupament de la Festa Major. Alhora agraeix "tot el personal de l'Ajuntament, com les Brigades Municipals i l'àrea de Festes, així com a la Policia Local i als voluntaris de Protecció Civil i Creu Roja; tothom ha pencat moltíssim". Per últim, Carme Sanz subratlla la bona acollida que ha tingut el Pati, un nou espai de Festa Major ubicat a l'edifici de parvulari de l'Escola Josep M. Folch i Torres. Aquí es van centralitzar activitats i espectacles innovadors i de qualitat per al públic familiar.

 

Manca d'incidents

La Policia Local reafirma el balanç positiu d'aquesta Festa Major pel que fa a la manca d'incidents destacables. Aquest cos ha dut a terme durant tots els dies de Festa Major un dispositiu especial en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra. Dins la celebració de la Festa Major s'ha realitzat una única detenció, per desobediència i resistència a l'autoritat. D'altra banda, no s'ha registrat cap positiu per alcoholèmia en els controls efectuats. La Policia Local es mostra molt satisfeta per la bona col·laboració prestada per les entitats responsables de l'Espai de Barrakes el Corral pel que fa a la dispensació i el consum responsable d'alcohol.

 

Des de la Policia Local es lloa la feina feta per la Karpasana, organitzada per l'àrea de Joventut de l'Ajuntament. En aquest indret s'han dut a terme fins a 230 proves d'alcohol voluntàries, a més d'haver-se repartit 300 kits del plaer (amb 2 presevatius cadascun) i 163 enquestes de temes relacionats amb la igualtat entre homes i dones i amb l'orientació sexual.

 

Comunicació 2.0

A nivell comunicatiu han tornat a tenir molta incidència i participació l'aposta per les xarxes socials i les noves tecnologies. Moltes persones i entitats han utilitzat l'aplicació de Festa Major i han compartit informació i comentaris a les xarxes socials específiques de Festa Major (@FMPsiP a Twitter i al concurs de fotografia d'Instagram), així com a les de l'Ajuntament, tant a les genèriques del consistori a Facebook i Twitter, com a les de l'Espai Jove l'Escorxador i Ràdio Palau. Aquesta emissora ha realitzat durant la Festa Major una programació especial en directe d'11 hores de durada amb connexions en directe, entrevistes, tertúlies i altres continguts. Els àudios de la programació especial estan disponibles a www.radiopalau.cat.

 

Cultura, festa i solidaritat

La programació ha comptat amb un ventall molt variat d'activitats culturals, concerts i espectacles que han compartit el fil conductor de la qualitat. S'hi pot comptar des del multitudinari concert d'Hotel Cochambre que va fer omplir de gom a gom la nova pista coberta del municipi, fins als espectacles de petit format per a públic familiar organitzats al Pati, que van assolir el ple de públic en les funcions. A aquests cal sumar-hi concerts de com els de Dr. Calypso, Bongo Botrako, Roger Mas i la Cobla Sant Jordi, Eva Fernández Group, les orquestres Maravella i Mitjanit, grups novells com Fantactels, la nit de hip hop i un llarg etcètera.

 

Els actes festius com el ColoRain, l'Empalmada, el Correbarres i molts altres han assolit també una participació massiva, així com tots aquells vinculats a la cultura popular i el pregó protagonitzat per Pep Plaza. Dins la cultura, cal esmentar la 31a edició del Concurs de Fotografia de Festa Major que enguany ha rebut un total de 208 imatges participants que es troben exposades a la Masia de Can Cortès fins al 5 de setembre. D'aquestes, quinze han aconseguit els premis en diverses categories.

 

La Marató de Donació de Sang mereix un apartat especial pel que fa a la solidaritat demostrada per les 208 persones que van acudir a la Sala Polivalent entre les 9 i les 21h del dissabte 29 d'agost. D'aquestes, 187 es van poder efectives, mentre que 21 no van poder donar sang per diverses raons. El Banc de Sang i Teixits destaca que 22 persones es van iniciar en la donació de sang en aquesta marató i que la jornada va ser tot un èxit, perquè es van superar les previsions i s'han augmentat els baixos índexs de sang.

 

Esports

La 35a Cursa Maria Víctor i la Caminada Popular de Festa Major han estat un cop més els actes esportius més multitudinaris, amb la participació de 1.300 persones inscrites, a les quals cal sumar-hi acompanyants i persones que s'apunten a gaudir de l'esmorzar popular posterior i la resta d'activitats que es fan al bosc de Can Pavana. "És un èxit absolut, tant la cursa com la caminada, ja que s'omplen les places disponibles", explica Miquel Rovira, Tinent d'Alcaldia i regidor d'Esports. "Estem obligats a establir un límit de participants perquè hem de complir amb el pla de seguretat i minimitzar els riscos", explica Rovira. En l'apartat esportiu el regidor posa en valor la primera celebració d'un campionat de Bitlles Catalanes dins la Festa Major i el ja tradicional partit de presentació del primer equip del Futbol Club Palau-solità i Plegamans, tot i lamentar la derrota dels locals contra el CE APA Poble Sec (1-5).


Imatges relacionades

 • Pregó de Festa Major. Imatge presa per Miquel Monfort per encàrrec de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

  Pregó de Festa Major. Imatge presa per Miquel Monfort per encàrrec de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

 • Pregó de Festa Major. Imatge presa per Miquel Monfort per encàrrec de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

  Pregó de Festa Major. Imatge presa per Miquel Monfort per encàrrec de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

 • La pista coberta, plena de gom a gom en el concert d'Hotel Cochambre.

  La pista coberta, plena de gom a gom en el concert d'Hotel Cochambre.

 • Un dels espectacles celebrats al Pati.

  Un dels espectacles celebrats al Pati.

Documentació adjunta