Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 28 de juliol
  |
 • Imprimeix la pàgina

Els i les joves participen i consensuen propostes al ‘Mulla’t per la Festa Major!’

3 de febrer de 2016S’han format 9 comissions de treball per a l’organització d’activitats, que resten obertes a noves incorporacions

 

Una vintena de joves d’entre 13 i 18 anys han participat a la jornada anual del ‘Mulla’t per la Festa Major!’, un espai de participació ciutadana creat al 2006 en el que el col·lectiu jove s’implica en l’organització de la festa grossa, que enguany tindrà lloc del 25 al 29 d’agost. D’entre el grup de joves que han participat al Mulla’t, celebrat aquest dissabte, n’han sorgit 9 comissions que treballaran aspectes concrets, així com 7 representants que les duran al procés participatiu general de la Festa Major, on hi són presents entitats de la vila i l’Ajuntament. Les comissions estan obertes a la incorporació de nous membres fins a mitjans de febrer. Qui hi tingui interès ha de dirigir-se a l’Espai Jove l’Escorxador.

 

“El Mulla’t no sols implica els joves en la Festa Major, sinó que té també un paper d’empoderament i com a escola de participació i associacionisme”, destaca Marc Sanabria, regidor de Joventut. La valoració que es fa del Mulla’t d’enguany “és molt positiva, pel grau de participació i d’implicació i la qualitat dels debats creats”, comenta Sanabria. I és que el Mulla’t ha estat sovint la primera experiència participativa de molts joves del municipi que després s’han integrat en associacions. De fet, és un projecte recollit a l’eix de participació del Pla Local de Joventut. Cal tenir en compte que és una jornada de treball que ocupa bona part del dissabte, des de les 10 del matí i fins a quarts de 5 de la tarda.

 

Propostes
Una de les novetats que el Mulla’t proposa per la Festa Major 2016 és el CosPlay, una activitat basada en disfressar-se de personatges de còmic, manga, anime o similars. A banda de les novetats, s’han fet també propostes pel que fa a la música i als concerts. Tanmateix, els grups que hi actuaran es definiran en les properes setmanes tenint en compte condicionants com el pressupost i la disponibilitat. Això sí, els joves van apuntar com a estils prioritaris la rumba, el hip-hop i dj’s de música variada.

 

Abans de fer noves propostes, però, s’han valorar actes de l’anterior Festa Major. Des del Mulla’t s’aposta fermament per mantenir activitats d’èxit com l’Empalmada, el ColoRain o la nit temàtica de hip-hop. Algunes d’aquestes idees han sorgit d’anteriors edicions del Mulla’t i s’han consolidat al programa de la festa grossa. En l’anàlisi de la darrera Festa Major també s’han identificat aspectes a millorar d’algunes activitats que, segons els i les joves del Mulla’t, no van assolir l’èxit que esperaven.

 

En els debats de la jornada presencial del Mulla’t s’han tingut en compte 15 propostes que s’han fet arribar on-line i 200 enquestes fetes a estudiants de secundària del poble.

 


Imatges relacionades

 • ColoRain a la Festa Major 2015. És un acte sorgit del Mulla't. Imatge presa per Miquel Monfort per encàrrec de l'Ajuntament.

  ColoRain a la Festa Major 2015. És un acte sorgit del Mulla't. Imatge presa per Miquel Monfort per encàrrec de l'Ajuntament.

 • 160203 mullat2016 04

  160203 mullat2016 04

 • 160203 mullat2016 03

  160203 mullat2016 03

 • 160203 mullat2016 02

  160203 mullat2016 02

 • 160203 mullat2016 01

  160203 mullat2016 01

Enllaços relacionats