Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 18 de setembre
  |
 • Imprimeix la pàgina

L’Espai Jove l’Escorxador celebra avui el seu vuitè aniversari

7 de juny de 2016Tal dia com avui de l’any 2008 obria les seves portes l’Espai Jove l’Escorxador, un equipament que “ha omplert el buit que hi havia al municipi quant a serveis per a joves”, recorda Marc Sanabria, regidor de Joventut de l’Ajuntament. “Ara hi ha un espai de trobada on es posa a l’abast dels i les joves un ampli ventall de serveis i activitats”, considera Sanabria.

 

L’aniversari és una bona ocasió per enfocar els projectes de futur: “L’Ajuntament té en marxa el projecte d’ampliació de l’Espai Jove, que preveiem que serà una realitat de cara al 10è aniversari”, avança el regidor, qui també apunta que “a mig termini s’haurà d’actualitzar el Pla Local de Joventut, quan esgoti la seva vigència, i obrir el procés participatiu amb joves i entitats”.

 

Complir vuit anys és alhora un moment idoni per fer balanç de les fites aconseguides, com la consolidació del model de cogestió de l’Escorxador, que ha estat reconegut com a bona pràctica en diverses ocasions i com a exemple a seguir per a altres ajuntaments. La cogestió implica els joves en totes les decisions que es prenen a l’Espai Jove i els fa partícips de l’organització d’actes, alhora que fomenta l’associacionisme i la integració del col·lectiu amb la resta d’entitats del poble.

 

Celebració

Per commemorar l’efemèride, l’Escorxador va organitzar divendres passat una festa d’aniversari en la que hi van participar més d’un centenar de joves. Els primers actes van ser a la tarda, a la pista coberta annexa al pavelló. L’esport va encetar la celebració, amb un torneig de futbol sala que es van disputar vuit equips. La Batalla de Gallines Feministes va prendre el relleu. Un nombrós públic va escoltar amb atenció les lletres de vuit nois, que rapejaven competint entre ells. Havien d’evitar frases o comentaris sexistes per no ser penalitzats.

 

Ja al vespre la celebració es va traslladar uns metres, a l’exterior de l’Escorxador, on hi ha instal·lats els bucs d’assaig el Galliner. S’hi va fer el Sopar de traje, amb una trentena de comensals. L’humor dels Monòlegs de la Vagina va fer pair el menjar entre riures i reflexions. Els timbals i ritmes de la Festukada van introduir la música i el ball, abans que comencessin els concerts de diversos grups que toquen al Galliner. Cul de Sac, Megalomania, Macallan, Polivar & Rutch, Benito Camela i Big Band Crew van fer que el bon ambient de la festa s’allargués fins ben entrada la matinada. La festa d’aniversari de l’Escorxador ha estat organitzada pel mateix Espai Jove (Ajuntament) i la Descoordinadora, l’entitat que agrupa les associacions juvenils, amb la col·laboració de ColoRain.


Imatges relacionades

 • Espai Jove l'Escorxador.

  Espai Jove l'Escorxador.

 • 8è aniversari de l'Escorxador. Batalla rap de Gallines Feministes.

  8è aniversari de l'Escorxador. Batalla rap de Gallines Feministes.

 • 8è aniversari de l'Escorxador. Torneig futbol sala.

  8è aniversari de l'Escorxador. Torneig futbol sala.

 • 8è aniversari de l'Escorxador. Festukada.

  8è aniversari de l'Escorxador. Festukada.

 • 8è aniversari de l'Escorxador. Concerts al Galliner.

  8è aniversari de l'Escorxador. Concerts al Galliner.

Enllaços relacionats