Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 26 de juliol
  |
 • Imprimeix la pàgina

El Festival d’Oci Alternatiu Fancon tanca la tercera edició amb un nou èxit de públic

5 de setembre de 2016L’organització mostra la seva disponibilitat per dur a terme la 4a edició, però ho confirmarà en tancar el balanç econòmic

 

El 3r Festival d’Oci Alternatiu Fancon, que s’ha celebrat aquest cap de setmana a Palau-solità i Plegamans, ha tornat a ser un èxit quant a l’afluència de públic i la participació d’entitats i empreses del sector. Tant l’organització com l’Ajuntament fan explícita la voluntat de dur a terme la següent edició. La confirmació, però, arribarà després d’analitzar-ne el balanç econòmic i tenir garantida la disponibilitat d’espais.

 

Durant els tres dies de Fancon el pavelló d’esports Maria Víctor i altres indrets del municipi han acollit més d’un centenar d’activitats relacionades amb l’oci alternatiu: jocs de taula, espectacles de ‘wrestling’, rol, videojocs, recreacions històriques, ‘softcombat’, conferències, cinema, concerts, emissions en directe de ‘podcasts’, desfilada zombi...

 

Marc Sanabria, regidor de Joventut, es mostra molt satisfet en valorar el Fancon d’enguany: “S’ha consolidat, tant l’esdeveniment com el format. Hi ha hagut una afluència constant de gent i atreu moltes persones i entitats de fora del nostre municipi”. Sanabria posa també en valor el fet que “promou un tipus d’oci alternatiu, no comercial, que potencia les relacions amb els demés i la creativitat”. “Des de l’Ajuntament volem oferir tota l’ajuda i la màxima col·laboració per fer realitat la 4a edició”, afirma el regidor.

 

Tot i que encara és d’hora perquè l’organització faci públiques les xifres oficials, s’estima que aquest any s’han superat els 5.000 visitants, quan el 2015 van comptabilitzar-ne unss 4.500. “Només en l’espectacle de ‘wrestling’ o ‘pressing catch’ de dissabte al vespre vam comptar que hi havia unes 900 persones presenciant-lo”, explica Joan Carles Tinoco, de Scolfling Club de Rol, una de les entitats que organitza Fancon.

 

El factor que més ha condicionat la Fancon d’enguany han estat les temperatures excepcionalment altes que han afectat Catalunya aquest cap de setmana. “Tenim la sensació que sense aquesta calorada hauríem tingut més afluència. Dins el pavelló vam arribar als 38 graus, cosa que no convida a estar-t’hi més d’una hora fent partides de jocs de taula”, reflexiona Tinoco. Després d’aquesta onada de calor, canviar la data del festival és una opció que pren força per part de l’organització, però, segons Tinoco, “dependrà de la disponibilitat dels espais, que és el gran inconvenient per fer-ho”.

 

Enguany, a causa de les obres que s’estan fent en una de les naus del pavelló, Fancon no ha pogut utilitzar la pista coberta del complex esportiu. En no poder disposar-ne, el festival ha hagut de llogar la infraestructura –carpa, equip d’il·luminació...- per als espectacles de l’exterior. “Això ha suposat un augment en el cost de més de 3.000€ respecte a l’any passat”, explica Tinoco. El pressupost d’enguany de Fancon ha estat de 13.000€, 4.000€ més que l’any passat. “Des de Fancon agraïm molt sincerament les associacions i el voluntariat per les ganes i la feina que aporten. També a l’Ajuntament pel seu suport i facilitar equipaments, a l’Institut Marinada per cedir espais i a tots els expositors que acudeixen a Fancon i hi organitzen activitats”, rebla Joan Carles Tinoco.


Imatges relacionades

 • 160905 fancon wrestling diumengetarda

  160905 fancon wrestling diumengetarda

 • 160905 fancon pavello jocstaula

  160905 fancon pavello jocstaula

 • 160905 fancon pavello estand addiccions

  160905 fancon pavello estand addiccions

 • 160905 fancon wrestling dissabtenit

  160905 fancon wrestling dissabtenit

 • 160905 fancon zombis

  160905 fancon zombis

 • 160905 fancon zombis batukada

  160905 fancon zombis batukada

Enllaços relacionats