Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol
    |
  • Imprimeix la pàgina

Una vintena de joves ideen nous projectes al Participalau 2016

21 d'octubre de 2016Un total de 19 nois i noies del municipi han omplert de contingut l’edició d’enguany del Participalau, una trobada anual que organitza l’Espai Jove l’Escorxador per potenciar la participació i l’associacionisme entre els joves de la vila.

 

Del Participalau 2016 han sorgit quatre noves propostes, ideades pels i les joves, i que han de culminar en la creació de quatre nous grups estables de participació. A banda, La Orden del Friki, un grup ja existent, va aprofitar la trobada per programar noves activitats en els propers mesos. Els nous projectes que volen tirar endavant els grups novells nascuts al Participalau són:

  • Reactivar l’associació d’estudiants del municipi.
  • Crear un nou club de lectura establint sinergies amb el de l’Associació Taller de les Arts.
  • Grup de pràctica en cant, composició i pèrdua a la por escènica.
  • Crear un nou equip de voleibol.

“El Participalau s’ha consolidat com a escola de participació i associacionisme al municipi”, destaca Marc Sanabria, regidor de Joventut i de Participació Ciutadana. “Participalau ens permet crear un planter de joves compromesos amb el municipi i amb ganes de participar en diferents aspectes, disposats a fer el recanvi dels que es van fent grans i agafar el relleu”, afegeix el regidor.

 

En aquest sentit , Anna Matallana, una de les coordinadores del Participalau, va mostrar-se satisfeta al programa ‘El Meu Carrer’, de Ràdio Palau, respecte al resultat d’enguany: “L’objectiu final és que els i les joves s’impliquin, en associacions existents o tirant endavant noves entitats o grups estables per fer activitats que responguin als seus interessos”.

 

La trobada del Participalau 2016 va tenir lloc el cap de setmana passat, els dies 15 i 16 d’octubre, a la casa de colònies Molí de Sant Oleguer, a Sabadell. La concreció dels nous projectes va culminar dos dies de convivència i posada en comú d’idees.

 

El cap de setmana va començar amb una explicació a fons sobre com funciona l’Espai Jove l’Escorxador, un equipament on la participació es troba a la base de tot el que s’hi fa. Així, van analitzar el model de cogestió, pensat perquè les entitats juvenils integrades a la Descoordinadora tinguin veu i vot en les activitats i serveis que es fan a l’Espai Jove. D’aquesta manera els i les joves es responsabilitzen de l’organització de tot allò que volen dur a terme. També van conèixer les diverses entitats juvenils que hi ha la vila i que es dediquen a temes molt diversos.


Imatges relacionades

  • Participalau 2016.

    Participalau 2016.

Enllaços relacionats