Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dilluns, 20 de setembre
  |
 • Imprimeix la pàgina

El Festival d’Oci Alternatiu Fancon se celebra aquest cap de setmana: de l’1 al 3 de setembre

30 d'agost de 2017El concert de Gigatrón i el cinema a la fresca (Guardianes de la Galaxia II) són dues de les novetats del festival ‘friqui’

 

La quarta edició del Festival d’Oci Alternatiu Fancon se celebra aquest cap de setmana a Palau-solità i Plegamans, entre el divendres 1 i el diumenge 3 de setembre. El gruix d’activitats es concentren al pavelló d’esports Maria Víctor i la pista annexa, si bé el Teatre de la Vila i l’Espai Jove l’Escorxador són també espais del festival. Enguany vol reforçar la seva presència al calendari català d’activitats lúdiques després d’haver aconseguit en les edicions anteriors una important afluència de visitants de molts indrets de Catalunya.

 

El programa de Fancon 2017 conté més d’un centenar d’activitats relacionades amb l’oci alternatiu, també conegut com a ‘friqui’. L’etiqueta és tan àmplia que inclou atractius molt variats, per a tots els públics. I és que Fancon persegueix diversos objectius. D’una banda, entretenir a tota mena de persones i divulgar l’oci alternatiu entre el públic general. De l’altra, oferir un lloc de trobada per a professionals i experts. Així, hi haurà vibrants espectacles de wrestling o pressing catch, cinema, continguts i personatges de sèries i pel·lícules com Star Wars, Star Trek o James Bond, música, zombis, jocs de taula, videojocs, rol, jocs de cartes, literatura, il·lustracions, esports alternatius, fira d’expositors, conferències, demostracions, concursos, retransmissions podcast...

 

Es preveu que el clímax del festival arribi dissabte, sobretot al vespre i la nit. És quan tindran lloc els actes que es preveuen més multitudinaris, com combats de wrestling, la Zombiewalk i els concerts de Gigatrón i Midnight Sun Sound Rock. També cal destacar la sessió de cinema a la fresca de divendres a la nit, en la que es podrà veure ‘Guardianes de la Galaxia (Vol. 2)’. Una altra novetat són les xerrades sobre educació. Es parlarà, per exemple, de gamificació; és a dir, de com introduir el joc a les aules com a mètode d’aprenentatge. També de DRol, una proposta que pretén abordar el consum de drogues a través del joc de rol.

 

 

“Fancon portarà novetats cada any, perquè l’àmbit friqui no s’acaba mai i continua creixent”, explicava Joan Carles Tinoco, de Scolfling Club de Rol, una de les entitats organitzadores de Fancon, en presentar l’edició d’enguany. Amb tot, l’organització ha eliminat alguns espais i activitats respecte a l’any passat per reduir els costos imprevistos que hi va haver i fer que l’edició del 2018, la cinquena, torni a créixer en aquest sentit. Fancon 2017 compta amb un pressupost total de 14.000€. D’aquests, l’Ajuntament n’aporta 8.000€ a través del conveni signat el mes de juny. La resta va a càrrec de les entitats organitzadores.

 


 

Consulteu:

 


Imatges relacionades

 • 150907 fancon pressingcatch3

  150907 fancon pressingcatch3

 • 160905 fancon wrestling diumengetarda

  160905 fancon wrestling diumengetarda

 • 160905 fancon zombis

  160905 fancon zombis

 • 160905 fancon pavello jocstaula

  160905 fancon pavello jocstaula

 • 150907 fancon taulesjoc3

  150907 fancon taulesjoc3

Enllaços relacionats