Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol
  |
 • Imprimeix la pàgina

La ‘Setmana sense fum’ aterra a Palau-solità i Plegamans

29 de maig de 2018Del 25 al 31 de maig, se celebra la XIX Setmana sense fum, sota el lema “Viu a sac, sense tabac!”. L’objectiu d’aquesta iniciativa, promoguda pel Programa Atenció Primària Sense Fum a Catalunya (AIFICC, CAMFiC i ASPCAT), és sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se o abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum.

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans organitza dues activitats gratuïtes, obertes a tota la ciutadania, però destinades, principalment, al jovent del municipi:

 

 • Mesura la teva capacitat pulmonar
  Dimecres 30 de maig, de 16 a 20 h, a l’Espai Jove L’Escorxador. Es disposarà d’un coxímetre per mesurar la capacitat pulmonar i l’estat dels pulmons de tothom qui vulgui apropar-s’hi.
 • “Tabac al descobert”
  Del 5 al 19 de juny, de 16 a 20 h, a l’Espai Jove L’Escorxador. Exposició informativa sobre el tabac, els seus efectes, composició i afectacions a la salut i al planeta.

Durant la setmana, l’Oficina d’assessorament jove de l’Espai Jove L’Escorxador oferirà material informatiu, així com punts de llibres i xapes. També s’instal·larà un mural on el jovent podrà escriure la seva opinió sobre el consum de tabac. A més, aquells/es joves que ho desitgin, podran sotmetre’s a un test per analitzar el seu gran de dependència al tabac.

 

Alguns centres educatius també han volgut sumar-se a la celebració de la Setmana Sense Fum. És el cas, per exemple, de l’Institut Ramon Casas i Carbó, que aprofitarà l’hora del pati per portar a terme activitats relacionades, o les escoles de primària, que participaran en el segon Concurs d’escriptura organitzat pel CAP Palau. L’entrega de premis tindrà lloc el 5 de juny. No és l’únic certamen que ha endegat el CAP, però, ja que fins al 28 de maig, el centre ha rebut els eslògans publicitaris participants en el primer concurs d’eslògans “La teva imaginació té premi”. Entre els eslògans presentats, que animen els fumadors a deixar el tabac, se’n triarà un que serà utilitzat pel CAP Palau en la seva campanya en el Dia Mundial sense Tabac, que se celebra el 31 de maig.

 

La Setmana sense fum també proposa un sorteig de tres targetes regal de 50 € a les xarxes socials. Per participar-hi, s’han de compartir fotografies de les activitats programades Facebook, Twitter o Instagram, utilitzant les etiqueta #ssfcat18 i #unfollowtabac.  

 

El CAP Palau té a disposició totes les persones usuàries una taula de sensibilització per acompanyar tothom qui vulgui deixar de fumar. A Catalunya, cada any abandonen aquest hàbit 60.000 persones, però encara hi ha 1,5 milions de persones fumadores.


Imatges relacionades

 • Cartell Setmana sense fum 2018

  Cartell Setmana sense fum 2018

 • Cartell "Tabac al descobert"

  Cartell "Tabac al descobert"

 • Cartell Mesura la teva capacitat pulmonar

  Cartell Mesura la teva capacitat pulmonar