Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dijous, 29 de juliol
  |
 • Imprimeix la pàgina

Primers elements construïts del nou skate park

6 de febrer de 2019Les obres de construcció del nou skate park avancen al ritme previst. En aquest primer mes de treballs ja s’han fet els murs de formigó i s’han configurat els primers elements patinables del recinte. En les properes setmanes es preveu executar la resta d’elements patinables i el paviment de formigó.

 

El regidor de Joventut, Marc Sanabria, i el d’Urbanisme, Miquel Rovira, van fer ahir a la tarda una visita d’obres amb tècnics i amb representants de la comunitat de patinadors que han intervingut en el procés participatiu d’aquest nou equipament.

 

El nou skate s’ubica just davant de l’antic, al polígon industrial Can Cortès Sud, entre els carrers de la Indústria i Maria Aurèlia Capmany. Aquest equipament forma part del futur projecte de transformació urbana i paisatgística de la zona i de la Ronda Verda, la qual preveu l’ordenació de terrenys amb zones d’esbarjo, lleure i passeig amb un nou carril bici.

 

La pista, construïda íntegrament de formigó, tindrà gairebé 800 m² de superfície on es construeixen diferents elements per a la pràctica esportiva. Seran un total de quatre mòduls i conjunts de rampes diferents, que permetran la pràctica de diferents esports urbans, com ara skate, roller, BMX i scooters.

 

Marc Sanabria, regidor de Joventut, va comprovar l’estat dels treballs i es va congratular de la culminació d’un projecte “molt reivindicat pels joves de la nostra vila, els quals podran disposar d’una pista nova, de qualitat i segura”. El projecte neix d’un procés participatiu iniciat el 2017 on els joves van poder decidir com volien aquest nou espai en substitució del skate park antic, que havia quedat obsolet.

 

El regidor d’Urbanisme, Miquel Rovira, va dir que “l’evolució dels treballs és la prevista inicialment i, si el temps ens acompanya, podrem estrenar-la a finals de març o principis d’abril”. Des de l’Ajuntament es demana que durant les obres no entri ningú al recinte i trepitgi  les rampes de formigó. Aquestes accions poden malmetre els treballs i retardar la seva posada en funcionament, a més de suposar una pèrdua de recursos econòmics no contemplats en el pressupost inicial.

 

El projecte també inclou la il·luminació de l’espai i un entorn de jardineria. Les obres s’han adjudicat per un import de 106.725 € més IVA i s’ha previst que finalitzin a principis del mes d’abril.


Imatges relacionades

 • Els regidors i els joves mirant els plànols

  Els regidors i els joves mirant els plànols

 • Vista general de les obres

  Vista general de les obres

 • Explicació als visitants dels treballs

  Explicació als visitants dels treballs

 • Primers elements construïts

  Primers elements construïts

 • Marc Sanabria i Miquel Rovira

  Marc Sanabria i Miquel Rovira

 • Treballs

  Treballs

 • Inspecció dels treballs

  Inspecció dels treballs

 • Màquines treballant

  Màquines treballant