Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
divendres, 24 de setembre
  |
 • Imprimeix la pàgina

Es posa en marxa el servei de bus Palau-solità i Plegamans-UAB

8 de febrer de 2019Hi haurà 6 parades al municipi que començaran a operar a partir del proper dilluns 11 de febrer.

 

Aquest dilluns 11 de febrer entrarà en funcionament el servei d'autobús que connectarà Palau-solità i Plegamans amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) a Bellaterra. La nova línia, que inclou 6 parades al nostre municipi, comença el recorregut a Sentmenat i també s’aturarà a Caldes de Montbui i a Polinyà.

 

Els i les estudiants de la UAB de la nostra vila ja s’hi podran desplaçar amb autobús, després d’anys de reivindicacions municipals. Dilluns es posarà en marxa el servei, amb les següents parades a Palau-solità i Plegamans: Av. Catalunya-Dalt, Avinguda Catalunya-L’Alzina, Avinguda Catalunya-Can Cortès, Avinguda Catalunya-Can Llonc,, Avinguda Catalunya-Can Maiol i Avinguda Països Catalans.

 

El trajecte durarà uns 40 minuts de mitjana des de Palau-solità i Plegamans a la UAB, menys de la meitat que es triga ara amb les combinacions de bus i tren. Per poder utilitzar el servei, els viatgers podran fer servir el bitllet senzill de 2 zones (3,10€), qualsevol de les targetes del sistema tarifari integrat (T-10, T-50/30, T-70/30, T-MES, etc) o la targeta de l’empresa d’autobusos Sagalés S-2 (16,25€).

 

Reivindicació històrica

 

La línia havia estat històricament reivindicada per Palau-solità i Plegamans i finalment, aquesta demanda ha estat escoltada. El seu cost, de 80.824 euros anuals, està íntegrament finançat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, que ha encarregat la gestió del servei a l'empresa Sagalés.

 

El bus inicia el trajecte a Sentmenat a les 7.20h, i passarà per Caldes de Montbui, Palau-solità i Plegamans, i Polinyà. Tindrà com a destinació la facultats de Ciències i Biociències, Lletres i Psicologia, Educació, Veterinària i Rectorat, FGC-Eix Central, Eix Central, Enginyeria-SAF, Eureka, Medicina i Ciències de la Comunicació, Vila Universitària Sud, Vila Universitària Nord. La sortida del primer bus des de Palau-solità i Plegamans serà a les 7.44h a l’Avinguda Catalunya-Dalt

 

Els autobusos des de la nostra vila també sortiran d’anada a les 13.59 i a les 17.44h. En sentit contrari, amb sortida des de la UAB, l’horari serà a les 8.24h, les 14.39h i les 18.24h. Les expedicions es faran amb coordinació amb els horaris lectius, amb l’objectiu de millorar els desplaçaments d’alumnes i personal de la UAB.

 

Acte de presentació

 

La presentació del servei s’ha fet avui a la Plaça de la Vila amb els alcaldes i alcaldesses dels quatre municipis; dels regidors i regidores; dels representants de la Generalitat de Transport Públic i Mobilitat; i  dels representats de la UAB i l’empresa operadora Sagalés.

 

L’alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, ha destacat el treball de la Generalitat de Catalunya: “Fa molt de temps que treballem en aquest projecte i avui ja podem dir que és una realitat palpable gràcies a l’esforç de tothom: Generalitat, ajuntaments, UAB i Sagalés. Ara els i les joves estudiants podran fer servir un únic transport públic per anar a la UAB”.

 

Pere Padrosa, Director General de Transport i Mobilitat ha agraït la col·laboració i participació dels ajuntaments implicats i ha destacat l’aposta del seu departament “per afavorir la connexió entre els municipis i amb espais estratègics, com és el cas de la UAB”.

 

La regidora de Mobilitat de Palau-solità i Plegamans, Carme Sanz, ha expressat la seva satisfacció per l'entrada en funcionament de la nova línia: “La mesura, facilitarà als universitaris i universitàries reduir en menys de la meitat el temps que trigaven ara per arribar a la seva facultat de la UAB”.

 

Segons el regidor de Joventut, Marc Sanabria: “Aquesta és una vella reivindicació de l’Ajuntament i de les regidories de Mobilitat, Educació i Joventut, que no hem deixat de reclamar des de fa anys al Departament de Política Territorial i Obres Públiques. Avui ens congratulem de la posada en marxa de la nova línia, amb sis parades en el nostre terme municipal”.


Imatges relacionades

 • Representants dels ajuntaments, Generalitat, UAB i Sagalés

  Representants dels ajuntaments, Generalitat, UAB i Sagalés

 • Interior d'un dels autobusos que faran el recorregut

  Interior d'un dels autobusos que faran el recorregut

 • Alcaldes, alcaldesses i membres de la Generalitat i la UAB

  Alcaldes, alcaldesses i membres de la Generalitat i la UAB

 • Autobús de Sagalés

  Autobús de Sagalés

Documentació adjunta