Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 4 d'agost
    |
  • Imprimeix la pàgina

Unes 300 persones passen per la Karpasana durant la Festa Major

15 d'octubre de 2019La Festa Major 2019 de Palau-solità i Plegamans va comptar un any més amb la Karpasana, una iniciativa de la Regidoria de Joventut instal·lada a l’espai de Barrakes. Configurada com un dispositiu per a treballar amb els i les joves, dins d’un espai d’oci nocturn, temes relacionats amb la salut, especialment sobre sexualitat i l’ús de drogues.

 

En els dies que va estar, del 29 d’agost a l’1 de setembre unes 300 persones van passar-hi per informar-se, agafar material o fer-se un test d’alcoholèmia. Es van repartir més de 600 materials relacionats amb la prevenció de drogues i es van realitzar uns 180 tests d’alcoholèmia preventius.

 

L’objectiu de la Karpasana va ser prevenir les conductes de risc entre el jovent que participa de la Festa Major, disminuir els riscos associats a les drogues i a la sexualitat en context d’oci nocturn, oferir informació fiable en matèria de drogues i sexualitat en el context d’oci nocturn i realitzar intervencions sobre drogues, sexualitat, afectivitat, gènere i LGTBI.

 

Des de la Regidoria de Joventut valoren molt positivament la diferenciació entre el Punt Lila i la Karpasana, entenen que es necessitaven espais diferenciats, que permetessin visibilitzar més al punt Lila i que alhora es poguessin derivar segons quines consultes. La Karpasana ha comptat amb dues tècniques de l’entitat Energy Control que ha portat material divulgatiu i s’ha fet càrrec de fer tests d’alcoholèmia i registrar els resultats i resoldre les consultes de drogues i riscos associats. Alhora la Karpasana comptava amb l’Agent de salut de l’Espai jove l’Escorxador que a més es pot trobar tots els dimecres i divendres a la tarda.

 

La Karpasana la conformaven tres taules, una encarregada de sexualitat, amb informació sobre malalties de transmissió sexual, prevenció o plaer, una altra amb informació de drogues sintètiques i una taula encarregada de l’alcoholímetre.

 

En aquestes taules es van repartir tríptics, preservatius masculins, kits de plaer per ambdós sexes, es va fer visualització de cartells feministes, de prevenció del consum i reducció de riscos, del clítoris i dels genitals femenins, entregat xapes a persones que donessin negatiu a l’alcoholímetre com a reforç positiu i diverses enquestes de salut.


Imatges relacionades

  • La Karpasana durant la Festa Major

    La Karpasana durant la Festa Major

  • La Karpasana durant la Festa Major

    La Karpasana durant la Festa Major