Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol
    |
  • Imprimeix la pàgina

L’Ajuntament fa una crida a la responsabilitat davant la convocatòria des de xarxes socials d’un ‘botelló’ il·legal aquest cap de setmana

27 d'agost de 2020Es demana la complicitat de tothom per ajudar a persuadir les persones joves d’assistir-hi arran de l’alerta sanitària

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans fa una crida als més joves perquè continuïn mantenint la prudència i responsabilitat arran de la situació d’alerta sanitària per la pandèmia de coronavirus, i insisteix que hi ha altres maneres de divertir-se que fer reunions multitudinàries.

 

Aquest anunci, el fa l’Ajuntament avui en detectar-se a les xarxes socials la convocatòria d’un ‘botelló’ a la vila per aquest cap de setmana, justament en les dates habituals de la Festa Major.

 

El govern municipal recorda que la Festa Major està suspesa, que no hi haurà programa festiu, i que en el seu lloc es va crear ‘Aquest estiu, Cultura segura’, una sèrie d'activitats culturals i d'oci que s’estan realitzant el mes d'agost.

 

Per tant, des de l’Ajuntament, es demana la complicitat de pares, mares, amics, per desmotivar als joves perquè no realitzin aquestes reunions perilloses, no sols per l'alcohol sinó per la transmissió del coronavirus.

 

Els responsables de Salut i de Joventut de l’Ajuntament han destacat que les persones joves, en aquests moments, no poden oblidar que poden exposar a persones majors, i familiars. Insisteixen que ara és qüestió de divertir-se d'una altra forma i “aquestes reunions no són prudents”.

 

L'Ajuntament entén la difícil situació en la qual ens trobem, especialment pel que fa al compliment de les mesures de seguretat vers la població jove, “ja que estan en un moment maduratiu on els espais de relació entre iguals, són de vital importància, fins i tot per la construcció de la seva pròpia identitat”.

 

Malgrat això, insisteixen que el context actual obliga a complir unes normatives en les que es recullen les sancions que hauríem d'emetre per l'incompliment de les mesures de seguretat de la Covid 19, a banda de l'incompliment de l'ordenança de civisme per consumir begudes alcohòliques a l'espai públic, si fos el cas.

 

Per tant, es fa una crida als veïns i veïnes de la vila i de les localitats pròximes perquè no acudeixin al botelló, al mateix temps que s’ha posat en coneixement de la situació a la Policia Local i perquè prenguin les mesures oportunes.

 

L'Ajuntament subratlla que el primer és la salut i sentencien que la convocatòria del botelló és «una gran irresponsabilitat». Afegeixen que és molt important actuar amb responsabilitat i recordar, per exemple, que està prohibit reunir-se en grups de més de 10 persones.

 

En cas de celebrar-se reunions, els experts coincideixen en que s’ha de mantenir un equilibri entre la diversió i la nostra seguretat i las dels nostres familiars:

-Sempre a l’aire lliure i no en espais tancats.

-Mantenir la distància social i evitar el contacte directe.

-No compartir ampolles ni gots.

-Portar mascareta el màxim temps possible.


Imatges relacionades

  • No abaixem la guàrdia

    No abaixem la guàrdia