Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

L’Ajuntament i Residencial Palau arriben a un acord per oferir àpats gratuïts a persones grans

19 de març de 2013L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans i Residencial Palau, una residència geriàtrica del municipi, han signat aquest matí un acord de col·laboració. A través d’aquest pacte l’empresa, que es dedica a l’atenció de gent gran i persones dependents, oferirà àpats gratuïts a persones grans del municipi que siguin derivades des dels Serveis Socials de l’Ajuntament per beneficiar-se’n. És Residencial Palau qui aportarà els recursos per dur a terme aquesta iniciativa. Es tracta del projecte Compartint Taula, creat per l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA).

 

L’acte de signatura del pacte per implantar aquesta iniciativa ha tingut lloc aquest matí a la Sala de Plens de la Casa Consistorial. L’Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans, Teresa Padrós, i el director de Residencial Palau, José L. Montserrat, han signat l’acord de col·laboració en representació d’ambdues institucions. Ho han fet acompanyats de la regidora de Gent Gran, Carme Sanz.

 

“L’objectiu de Compartint Taula és ajudar a persones grans del municipi que, per diverses raons, poden estar patint problemes d’alimentació”, ha introduït José Luis Montserrat. “Es busca, a més, que aquestes persones surtin del seu domicili i estableixin relacions socials amb les altres persones que van al centre i amb els professionals de Residencial Palau”, ha afegit el director de la residència. Per la seva banda, l’Alcaldessa ha destacat que “cal felicitar a Residencial Palau per aquesta iniciativa solidària i a la regidoria de Gent Gran per donar-hi suport i canalitzar les persones que se’n podran beneficiar”. Padrós ha posat l’accent també en “la valentia de Residencial Palau, que ha tirat endavant aquesta iniciativa malgrat patir retards en els pagaments que els deuen diverses administracions, com molts altres actors del tercer sector i molts ajuntaments”.

 

La regidora de Gent Gran, Carme Sanz, ha detallat que els beneficiaris es derivaran des de Serveis Socials, des d’on es fan les valoracions i s’assignen els recursos més adients per a cada cas. “En principi es poden beneficiar al programa Compartint Taula les persones grans en una situació moderada de dependència i que no tinguin problemes de mobilitat”, ha comentat, ja que “la normativa no permet que es puguin treure aliments i trencar la custòdia dels mateixos”. Sanz ha afegit que “hi ha programes i serveis assistencials diferents per atendre correctament cada cas”.

 

El pacte entre l’Ajuntament i Residencial Palau es duu a terme d’acord amb el Conveni Marc de Col·laboració entre l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), el departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques i la Federació de Municipis de Catalunya per a la implentació del projecte Compartint Taula.

 

En aquest conveni, les parts expliciten la situació actual de crisi econòmica i social “ha extremat els límits de la vulnerabilitat i l’exclusió social (...) i colpeja els col·lectius més fràgils, com les persones grans”. Manifesten que aquesta situació “és motiu d’especial preocupació per a les parts i la seva voluntat és trobar fórmules innovadores que esdevinguin un suport a l’atenció social bàsica”. Entre els objectius del projecte s’hi compten:

 

-          Promoure una millor qualitat de vida de les persones usuàries del servei

-          Oferir alimentació gratuïta, adequada i adaptada a l’edat i a la salut de les persones usuàries

-          Potenciar la convivència i les relacions socials

-          Esdevenir un recurs social de referència

-          Afavorir l’autonomia personal i social

 


Imatges relacionades

  • Carme Sanz, Teresa Padrós i José Luis Montserrat, d'esquerra a dreta, en l'acte de signatura a l'Ajuntament

    Carme Sanz, Teresa Padrós i José Luis Montserrat, d'esquerra a dreta, en l'acte de signatura a l'Ajuntament

Documentació adjunta

Enllaços relacionats