Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol

L’Ajuntament lliura a Cáritas una donació de més de 600€ recaptada pel Tren de Palau

9 d'abril de 2013L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha donat a l’agrupació local de Cáritas Parroquial una donació de 628€ que va recaptar l’Associació Cultural d’Amics del Ferrocarril, entitat que fa funcionar el Tren de Palau del parc de l’Hostal del Fum. L’acte de lliurament d’aquests diners va tenir lloc aquest diumenge al migdia a l’estació de Can Boada que el Tren de Palau té en aquest parc del municipi. Hi van participar l’Alcaldessa de la vila, Teresa Padrós; el regidor de Cultura, Esports, Comerç i Turisme del consistori, Miquel Rovira; i diversos membres de l’agrupació local de Cáritas Parroquial encapçalats per la seva coordinadora, Francesca Casajoana.

 

Josep Guerrero, secretari del Tren de Palau explica que aquests diners provenen “dels bitllets pagats pels passatgers que van gaudir del tren en el dia de la Via Zero, que es va celebrar al novembre”. Guerrero explica que aquesta és “una jornada solidària que duem a terme un bon nombre de circuits ferroviaris en miniatura i que està coordinada per la Federació Catalana d’Amics del Ferrocarril”. En aquesta jornada la recaptació de tots aquests circuits en miniatura es dedica a iniciatives solidàries. A Palau-solità i Plegamans, els Amics del Ferrocarril fan la donació a l’Ajuntament perquè sigui aquesta institució qui decideixi a quina entitat atorgar-la.

 

L’Alcaldessa del municipi va declarar en l’acte de lliurament que “cal felicitar els Amics del Ferrocarril per estar sempre al peu del canó i per aportar cada any una quantitat solidària”. “Cal agrair també –va continuar Padrós- a Càritas Parroquial per l’enorme esforç que fan en favor de la gent que ho necessita i per l’excel·lent tasca que fan”. Teresa Padrós va concretar que l’Ajuntament destina cada any aquesta recaptació solidària a una associació diferent, “però sempre es busca que sigui una entitat social i solidària perquè creiem que és on més falta fa”. L’Alcaldessa recorda que Cáritas Parroquial dóna suport als Serveis Socials municipals: “A banda de les donacions que fan sota el seu criteri perquè són una entitat que pertany a l’església i que, per tant, és independent de l’Ajuntament, Serveis Socials deriva al banc d’aliments de Cáritas els casos de persones que demanen ajuda”.

 

Francesca Casajoana, coordinadora de la secció local de Cáritas Parroquial, va manifestar agrair “molt” als Amics del Ferrocarril aquesta donació. “Aquests diners ens serviran molt per comprar aliments i ajudar les famílies que acudeixen a Càritas”, va concretar Casajoana. La coordinadora comenta que en aquests moments “la gent està sent molt solidària; fan tota mena de donacions i tenim molts voluntaris”. “Sempre dic que si tots posem un gra de sorra podem omplir una platja”, va exemplificar. Casajoana va aprofitar per recordar altres iniciatives que duu a terme Càritas Parroquial al municipi, com “el sopar solidari, la tómbola per recaptar fons per Fira Palau, entre altres accions, i festes populars on intentem que aquestes famílies se sentin com totes les altres”.

 

Emergència

En aquests moments, i segons Càritas Parroquial, a Palau-solità i Plegamans hi ha 122 famílies que acudeixen al Banc d’Aliments de Cáritas, “més de 500 persones”, concreta Casajoana. En valorar la situació social, ecònomica i política actual, l’Alcaldessa Padrós manifesta: “Ens trobem en uns moments molt complicats. Els governs de l’Estat i de la Generalitat han de reaccionar perquè això és una roda i al final les administracions que més pateixen són els ajuntaments, que són l’indret on acudeix la gent a demanar feina; no demanen res més sinó feina per poder subsistir”. L’Alcaldessa reconeix “no haver vist mai el drama que viu ara el país”, i reivindica: “Que es convoquin almenys els plans d’ocupació que, malgrat no ser una solució definitiva perquè són contractes temporals, poden ajudar molta gent a sortir del pas i potenciar la recuperació del país”.


Imatges relacionades

  • Padrós, Rovira, Casajoana i Guerrero amb altres membres dels Amics del Ferrocarril i de Cáritas Parroquial en l'acte de lliurament

    Padrós, Rovira, Casajoana i Guerrero amb altres membres dels Amics del Ferrocarril i de Cáritas Parroquial en l'acte de lliurament

  • Els representants de les tres parts implicades mostren el sobre que conté la donació

    Els representants de les tres parts implicades mostren el sobre que conté la donació

  • El Tren de Palau ple de viatgers en la jornada de circulació de diumenge

    El Tren de Palau ple de viatgers en la jornada de circulació de diumenge

Enllaços relacionats