Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol

S’amplien les bonificacions sobre la taxa d’escombraries per portar residus a la Deixalleria i per a pensionistes amb pocs ingressos

28 d'abril de 2013El termini per demanar els descomptes finalitza el 31 de maig

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha ampliat les bonificacions a les que poden acollir-se els ciutadans que fan aportacions de residus a la Deixalleria Municipal. Amb aquesta mesura, i segons el regidor de Gestió Ambiental, Pedro Sánchez, “es volen incentivar les bones pràctiques dels ciutadans en relació al tractament adequat dels residus”.

 

Les bonificacions sobre la taxa d’escombraries per portar residus a la Deixalleria són les següents:

 

Nombre d'aportacions
(del 01-07-2012 al 31-05-2013)
Abans Bonificacions 2013
De 5 a 7 5% 10%
De 8 a 13 10% 15%
Més de 13 20% 20%

 

La sol·licitud per demanar aquestes bonificacions s’ha de presentar a l’Organisme de Gestió Tributària (ORGT) -que es troba al carrer Josep Brunés, 5, local 2- abans del 31 de maig, acompanyada dels albarans que lliura el personal de la Deixalleria Municipal als usuaris cada vegada que fan una aportació de residus. Les bonificacions s’apliquen en la taxa d’escombraries de l’exercici en què es fa la sol·licitud.

 

A més, també s’ha ampliat la bonificació per als jubilats i pensionistes llurs ingressos familiars no superin el doble del salari mínim interprofessional. Enguany poden gaudir d’una reducció del 50% quan l’any passat era del 30%. Per gaudir d’aquesta bonificació cal fer la sol·licitud a Serveis Socials de l’Ajuntament cada any. Enguany cal presentar-la abans del 31 de maig.

 

Altres descomptes

En paral·lel, l’Ajuntament aplica una bonificació del 30% sobre la taxa d’escombraries als contribuents que acreditin que han autogestionat els residus orgànics mitjançant compostadors a casa. Aquesta bonificació és acumulable al descompte aplicat pel nombre d’aportacions a la Deixalleria. Es demana, però, adjuntar una fotografia del compostador. També s’aplica una bonificació del 10% sobre la mateixa taxa als comerços que col·laboren amb l’objectiu de reduir l’ús de bosses de plàstic. Tant l’una com l’altra s’han de sol·licitar a l’ORGT.

 

Per últim, existeixen bonificacions de caire social sobre la taxa d’escombraries:

 

  • Exempció del 100% per a contribuents que acreditin que els ingressos familiars no superen l’import del salari mínim interprofessional. Per gaudir d’aquesta bonificació cal fer la sol·licitud a Serveis Socials de l’Ajuntament cada any. Enguany cal presentar-la abans del 31 de maig.
  • Bonificació del 50% per als jubilats i pensionistes llurs ingressos familiars no superin el doble del salari mínim interprofessional.
  • Bonificació del 20% per a les famílies nombroses i monoparentals que acreditin aquesta condició. S’aplica d’ofici quan els beneficiaris hagin fet prèviament la sol·licitud de bonificació de l’Impost de Béns Immobles (IBI) pel mateix concepte.

Imatges relacionades

  • L'aportació de residus a la Deixalleria Municipal permet demanar bonificacions sobre la taxa d'escombraries

    L'aportació de residus a la Deixalleria Municipal permet demanar bonificacions sobre la taxa d'escombraries

Documentació adjunta

Enllaços relacionats