Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 25 de setembre

L’ong Humana premia Palau-solità i Plegamans pel seu compromís amb el reciclatge

30 de setembre de 2013Ha obtingut el premi en la categoria de “Municipis amb més kg recollits per habitant”

 

L’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha rebut una distinció com una de les localitats catalanes que més tèxtil va recollir l’any 2012 en els contenidors d’Humana ubicats als carrers de la ciutat. El municipi va rebre ahir el guardó en el marc de la jornada Humana Day 2013, dedicada al canvi climàtic i celebrada a Barcelona. Es tracta d’una de les distincions incloses en els IV Premis Humana de Reciclatge Tèxtil, guardons que reconeixen anualment els municipis i entitats privades de Catalunya que més contribueixen al reciclatge de la roba usada i a la tasca social d’Humana Fundación Pueblo para Pueblo.

 

A Palau-solità i Plegamans, l’entitat disposa de 18 contenidors que al 2012 van recollir 68.206 kg de tèxtil usat. Concretament, la distinció reconeix la gran quantitat de roba recollida per habitant: les dades de l’any passat constaten que cada ciutadà del municipi va donar 4,709 kg de roba usada de mitjana.

 

A Catalunya, l’organització disposa de 1.300 contenidors gràcies als acords de col·laboració establerts amb 230 ajuntaments i prop de 200 entitats i empreses privades. Al 2012 s’hi van recollir 4.600 tones de tèxtil usat. L’objectiu de l’Humana Day era sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de frenar les conseqüències del canvi climàtic. Hi van assistir un centenar de persones, entre elles el responsable de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, Salvador Samitier.

 

Humana Fundación Pueblo para Pueblo promou la reducció, reutilització i reciclatge a través dels contenidors de recollida de roba; amb la gestió del tèxtil usat obté els fons per a finançar programes de cooperació. A través d’aquests projectes, la fundació treballa en aspectes com la mitigació i l'adaptació als efectes del canvi climàtic, i contribueix a millorar les condicions de vida de les comunitats menys afavorides dels països del Sud. A més, la reutilització de roba redueix la despesa dels recursos destinats a la producció de peces noves.

 

Humana promou la reducció, reutilització i reciclatge del tèxtil. La reutilització de roba redueix la despesa dels recursos destinats a la producció de peces noves: per exemple, produir un kg de cotó suposa 6.000 litres d'aigua, l'emissió de 3,6 kg de CO2 i l’ús de 0,6 kg de fertilitzants i 0,3 kg de pesticides. La roba que anualment es recull en cada contenidor d'Humana, d'anar a parar a un abocador i, per tant, ser incinerada, produiria 10.000 quilograms de CO2. Tenint en compte que l'organització disposa en l'actualitat de 5.000 contenidors a Espanya, cada any es deixen d'emetre 50.000.000 de kg de CO2.

 

La llista de premiats per categories és la següent:

 

Ajuntaments

*Major quantitat de kg per habitant: Palau-solità i Plegamans, Santpedor i Teià.

*Major quantitat de kg el 2012: Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola del Vallès i

Reus.

*Nou municipi amb més kg recollits: Vilassar de Mar.

*Municipi amb el contenidor que més kg va recollir el 2012: Cornellà de Llobregat.

  

Empreses

*Major quantitat de kg el 2012: Sorli Discau i Ànec Blau.

*Major quantitat de kg per contenidor: Central Parking Jape de Barcelona i Max

Center – La Farga de l’Hospitalet.

*Empresa amb nous contenidors amb més kg recollits: Supermercats Condis.


Imatges relacionades

  • Imatge dels guanyadors d'aquesta edició

    Imatge dels guanyadors d'aquesta edició

  • La tècnica de Medi Ambient, Esther Estadella, (esquerra) va recollir el premi en nom de l'Ajuntament

    La tècnica de Medi Ambient, Esther Estadella, (esquerra) va recollir el premi en nom de l'Ajuntament