Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dissabte, 24 de juliol

Humana lliura una aportació de 1.800 euros per a accions socials

29 d'octubre de 2013Els recursos s’obtenen de la recollida de roba usada al municipi

La Fundació hi té instal·lats 18 contenidors de reciclatge

 

Humana Fundación Pueblo para Pueblo col·labora amb l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans amb una aportació econòmica de 1.800 euros per dur a terme accions socials d’àmbit local, segons es desprèn d’un acord signat entre ambdues parts. L’Ajuntament  destinarà aquesta aportació econòmica a ajuts per a l’adquisició de llibres i material escolar. Segons explica la regidora de Serveis Socials, Carme Cabeza, “fa dos anys que la Generalitat no convoca les beques per a llibres de text, material didàctic complementari i informàtic per a l'alumnat d'educació primària i secundària, per aquest motiu destinarem l’aportació d’Humana a cobrir les necessitats que en aquests aspectes tenen diverses famílies del municipi”.

 

Humana és una Organització No Governamental per al Desenvolupament (ONGD) que des de 1987 duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia gràcies als recursos que obté de la gestió tèxtil procedent de la roba usada. L’entitat impulsa des de fa anys un programa d’ajuda social que reverteix part dels recursos obtinguts amb la recollida de roba i el calçat usat als municipis on està present, ja sigui en col·laboració directa amb projectes que realitza l’Ajuntament o a través d’altres entitats locals.

 

Palau-solità i Plegamans va rebre recentment una distinció com una de les localitats catalanes que més tèxtil va recollir l’any 2012 en els contenidors d’Humana ubicats als carrers de la ciutat. El municipi va rebre un dels guardons inclosos en els IV Premis Humana de Reciclatge Tèxtil, en el marc d’una jornada celebrada el 26 de setembre a Barcelona. A Palau-solità i Plegamans, l’entitat disposa de 18 contenidors que al 2012 van recollir més de 68 tones (68.206 kg) de tèxtil usat. Concretament, la distinció reconeixia la gran quantitat de roba recollida per habitant: les dades de l’any passat constaten que cada ciutadà del municipi va donar 4,709 kg de roba usada de mitjana.

 

El reciclatge i reutilització de material tèxtil és un servei gratuït per a l’Ajuntament i suposa estalvi important per al municipis en els costos de recollida i eliminació de residus urbans.

 

Arreu de Catalunya, Humana disposa de 1.300 contenidors per a la roba usada (5.000 a tot Espanya) gràcies als acords de col·laboració establerts amb 220 ajuntaments i prop de 200 entitats i empreses privades.

 

En el que portem d’any, Humana ha destinat 18.650 euros a municipis de Catalunya per a desenvolupar projectes d’acció social.

 

Sobre Humana

 

Humana Fundación Pueblo para Pueblo és una organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) que des de 1987 duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia gràcies als recursos obtinguts amb la gestió de tèxtil usat. Els fons obtinguts permeten l'obtenció de recursos per al finançament i desenvolupament dels programes de cooperació als països del Sud, en els àmbits d'educació, agricultura i desenvolupament rural, desenvolupament comunitari, energia renovable i eficiència energètica, malalties contagioses, i assistència i emergència. També es duen a terme programes d'ajuda social i d'educació per al desenvolupament.

 

A Catalunya, Humana impulsa dues grans iniciatives. El primer és un programa d’ajuda social: consisteix en lliurar vals de compra als municipis on està present; els propis ajuntaments els reparteixen a famílies amb necessitats de vestimenta bàsica per a bescanviar els vals per roba de segona mà a qualsevol de les 12 botigues Humana. El 2012 va distribuir més de 300 vals per un import global de 9.300 euros.

 

El segon és un programa d’agricultura social: des de fa dos anys impulsa una convocatòria d’ajudes per a entitats que aposten per models agrícoles sostenibles i a més tenen una tasca social perquè estan especialitzades en la producció ecològica o perquè treballen en l'àmbit de l'exclusió. Entre 2012 i 2013 ha finançat 11 projectes a tot el territori.

 

La seu central d’Humana es troba a l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental). La Fundació disposa de delegacions a Madrid, Andalusia, Illes Balears, València, Galícia, Astúries, Castella i Lleó i Aragó. Actualment compta amb més de 350 empleats. L’organització disposa de 5.000 contenidors per a la roba usada col·locats a tota Espanya, més de 1.300 dels quals estan distribuïts a Catalunya gràcies als acords de col·laboració establerts amb 230 ajuntaments i prop de 200 entitats i empreses privades. Al 2012 es van recollir 18.182 tones de tèxtil usat, 4.800 a Catalunya.

 

Humana disposa de 28 botigues de venda de roba de segona mà a Barcelona (11 a la capital i una a L’Hospitalet del Llobregat), Madrid (12), Sevilla (2) i Granada (2), que generen els recursos necessaris per al finançament dels programes de cooperació.

 

Humana forma part de la Federació Humana People to People, que agrupa a 35 organitzacions a nivell mundial.

 


Imatges relacionades

  • Dos dels contenidors que Humana té a la vila per recollir roba usada.

    Dos dels contenidors que Humana té a la vila per recollir roba usada.

Enllaços relacionats