Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
divendres, 30 de juliol

La vila es bolca i mostra de nou la seva solidaritat en el Gran recapte d'aliments

3 de desembre de 2013Es recullen 8.000kg en donacions solidàries que han estat gestionades amb la feina de 122 persones voluntàries

 

Molts ciutadans, comerços, entitats i institucions de Palau-solità i Plegamans s'han bolcat en la darrera edició del Gran recapte d'aliments, celebrada els dies 29 i 30 de novembre. En total, a la vila, s'han recollit uns 8.000kg d'aliments donats per la ciutadania, empreses i entitats del municipi. En paral·lel, l'Ajuntament ha fet una donació de productes d'higiene personal valorada en 500€.

 

A més, 122 persones de la vila han aportat el seu temps i esforç com a voluntàries per recollir i classificar aquest allau d'aliments als diversos supermercats i establiments que col·laboraven amb la iniciativa. A més d'aquests 122 voluntaris, un altre grup de persones de la vila es van desplaçar fins a altres municipis de la comarca per cobrir els establiments on no hi havia suficients voluntaris apuntats. 

 

Francesca Casajoana,  presidenta de Càritas Parroquial de Palau-solità i Plegamans es mostra molt satisfeta amb el resultat del Gran recapte: "Hem superat amb escreix el que havíem previst, tant pel que fa a les donacions com a les persones que han fet de voluntàries". "En aquest poble tenim una gent magnífica; n'hi havia que feien la donació amb molta il·lusió i els voluntaris han fet tot el possible per ajudar els demés", afegeix Casajoana, qui estén les paraules d'agraïment a l'Ajuntament, empreses i entitats del municipi que han fet el seu propi recapte o que han col·laborat amb la iniciativa. Tal i com explica Casajoana, "part del que s'ha recollit al poble es distribuirà a altres municipis de l'entorn on tenen més problemes per cobrir les persones que necessiten aliments".

 

Carmen Cabeza, Tinenta d'Alcaldia d'Acció Social de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans, posa en relleu "la feina de tants voluntaris i la solidaritat que han mostrat tantes persones i empreses del municipi a l'hora de fer donacions". La regidora dedica així mateix unes paraules d'agraïment a l'empresa que s'ha ocupat de transportar les donacions des dels establiments fins al magatzem on s'organitza la classificació i distribució: "L'empresa que se n'ha encarregat, Transports Jornet, ho ha fet de forma voluntària i totalment solidària".

 

L'entitat Càritas Parroquial és qui s'encarrega de coordinar el Gran recapte a la vila i de recollir i repartir les donacions d'aliments durant tot l'any. Ho fa amb de forma coordinada i amb el suport dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans. Compta també amb la col·laboració d'altres entitats solidàries del municipi. Tothom qui vulgui ajudar les persones i famílies amb pocs recursos econòmics pot fer les seves donacions durant tot l'any al local que Càritas Parroquial té a l'av. Catalunya, núm. 221, els dimarts i dijous, de 17 a 20h.

 

El Gran recapte d'aliments és una campanya que organitza la Fundació Banc d'Aliments de Catalunya per promoure la donació d'aliments per a les famílies i persones que no tenen recursos econòmics per adquirir-los. Així mateix, la campanya vol informar i sensibilitzar la ciutadania sobre la realitat de la pobresa en la nostra societat i afavorir les donacions durant tot l'any.

 


Imatges relacionades

  • Part dels aliments donats en el Gran recapte i de les existències per repartir

    Part dels aliments donats en el Gran recapte i de les existències per repartir

  • Donació de productes d'higiene que ha fet l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

    Donació de productes d'higiene que ha fet l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans.

Enllaços relacionats