Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
diumenge, 25 de juliol

L'Ajuntament enceta la creació d'Horts Municipals als camps de Can Boada Vell

31 de juliol de 2014Les parcel·les s’adjudicaran a través d'un sorteig públic obert

 

En el Ple Municipal de juliol, celebrat dilluns 28, s'ha donat compte de l'aprovació del projecte de creació d'un espai d'horts municipals a Can Boada Vell. En primer terme, s'adequa un camp d'uns 6.000 metres quadrats, que acollirà una seixantena d'horts de 60 m2 cadascun, separats amb camins adaptats a persones amb mobilitat reduïda. Aquest projecte preveu l'adequació de 3.000 metres quadrats més, en un camp contigu a l'anterior, que es durà a terme un cop s'hagin ocupat els horts de la primera zona. En total, aquest espai acollirà un centenar d'horts, a més d'una zona de pícnic amb taules i bancs i un aparcament. Tot plegat suposa una inversió per a l'Ajuntament de 21.000€, aproximadament. El consistori convocarà un sorteig públic obert per repartir les parcel·les entre les persones interessades, previsiblement al novembre. Abans, s'anunciaran les dates en què s'han de lliurar les sol·licituds.

 

"La previsió és que els horts, els camins i la resta de treballs estiguin enllestits cap al mes d'octubre o novembre, de manera que es podrien lliurar les llicències d'explotació al desembre o gener", explica el regidor de Medi Natural i Gestió Ambiental, Pedro Sánchez. Es tracta d'un projecte en el que l'Ajuntament hi treballa des de fa un parell d'anys. "És un dels projectes que em fan sentir més orgullós d'entre tots els que hem estat treballant en aquest mandat", manifesta Sánchez. El regidor especifica que el complex d'horts comptarà amb una xarxa de rec gota a gota que s'alimentarà de l'aigua d'un pou existent al mateix recinte. Cada parcel·la tindrà dret a 2 hores de rec al dia -1,5 litres d'aigua- mitjançant el sistema de gota a gota. A més, cada hort comptarà amb un cobert semienterrat on desar-hi les eines.

 

L’Ajuntament està elaborant l’estudi econòmic d’aquest nou servei per determinar la taxa que hauran de satisfer els adjudicataris tot i que el reglament ja preveu una aportació econòmica de 50 euros en concepte de dipòsit,  que seran retornats en acabar-se el termini d'explotació (3 ó 4 anys) si no hi ha cap desperfecte en la parcel·la en qüestió.

 

Un 20% de les parcel·les, però, seran adjudicades pels Serveis Socials de l'Ajuntament sense cap cost pels seus usuaris. La Regidoria de Serveis Socials ha participat en la definició del projecte d’horts municipals amb la finalitat d’aconseguir un nou instrument de suport a les persones i famílies amb necessitats econòmiques urgents. Carmen Cabeza, Tinenta d’Alcaldia d’Acció Social, manifesta la seva satisfacció per poder oferir un servei que “va molt més enllà del que és un ajut econòmic o subvenció puntual facilitant als usuaris un mitjà per produir ells mateixos una part dels aliments que necessiten”.


Imatges relacionades

  • Camp principal on hi haurà horts municipals

    Camp principal on hi haurà horts municipals

  • Camp secundari dels horts municipals

    Camp secundari dels horts municipals

  • Masia de Can Boada Vell

    Masia de Can Boada Vell