Palau Solità i Plegamans

Palau Solità i Plegamans
Palau Solità i Plegamans
IniciMapa Web offContacte offCanvi font off
dimecres, 4 d'agost

Festa, regals i reconeixements per celebrar el Dia Internacional de les persones amb discapacitat

4 de desembre de 2014Una cinquantena de persones es van aplegar ahir al vespre al Centre Cívic per celebrar el Dia Internacional de les persones amb discapacitat, que se celebra a nivell mundial el 3 de desembre. En la celebració van participar-hi una vintena de nois i noies amb alguna discapacitat. La majoria forma part d'ADISPAP (Associació de Discapacitats de Palau-solità i Plegamans) i a alguns d'ells els va agafar l'inici de la festa mentre es trobaven immersos en una de les tasques que els ocupa aquests dies: un taller d'elaboració d'elements decoratius nadalencs. Ho feien, com altres activitats, al local del qual disposa ADISPAP al Centre Cívic.

 

Van rebre amb manifesta alegria la visita de Teresa Padrós, Alcaldessa de Palau-solità i Plegamans; Carmen Cabeza, Tinenta d'Alcaldia d'Acció Social; Alfons Navarro, president d'ADISPAP; Santi Páez, responsable de l'Associació CIMEV (Creació i Manteniment d'Espais Verds); i Josep Guerrero, president del Tren de Palau; altres regidors i regidores de l'Ajuntament, així com amics i familiars. Abans de posar música ben animada i gaudir d'un merescut pica-pica, van recollir com a obsequi un MP3 per a cadascun dels nois i noies. També van presenciar com Josep Guerrero va lliurar a ADISPAP els 510€ recaptats en la jornada solidària Via 0 i abonats per les persones que van pujar al Tren de Palau del parc de l'Hostal del Fum el dia que l'Associació Cultural Amics del Ferrocarril va fer circular els trens amb aquest objectiu.

 

Però a més d'aquestes celebracions, hi va haver temps per escoltar algunes paraules. Carmen Cabeza va trencar el gel agraint la presència de tots i totes, "persones extraordinàries". Va recordar els moviments socials i les lluites que han millorat les condicions de vida de les persones amb discapacitat, si bé va subratllar que "queda molt per fer". "El discurs dels drets no és el de l'assistència social. És de pretensions i interessos legítims i justificats que són irrenunciables, que estan fora del regateig polític i que s'han de situar per sobre de qualsevol política econòmica", va continuar Cabeza. "Exigim la fi de les retallades i dels impagaments. El pes de la crisi no pot anar sobre les espatlles dels més febles", va manifestar la regidora, qui va tancar la seva intervenció fent una defensa del treball digne per assolir la integració social i permetre que les persones amb discapacitat siguin "agents actius en la construcció d'un futur millor".

 

Per la seva banda, Alfons Navarro, president d'ADISPAP, va agrair "l'ajuda que l'entitat sempre ha rebut de l'Ajuntament" així com d'altres entitats i persones del municipi. Va esmentar de forma especial el fet de disposar d'un espai al Centre Cívic on realitzen tota mena d'activitats i tallers amb els nois i noies i de forma estable. ADISPAP (www.adispap.org), que té 29 anys d'història, compta actualment amb 15 alumnes i una seixantena de socis. També va parlar Santi Páez, de CIMEV. Va explicar els orígens d'aquesta entitat, creada fa 18 anys en col·laboració amb l'Ajuntament i per l'aposta que el consistori fa des d'aleshores pel treball com a via d'integració de les persones amb discapacitat. Així, i des del naixement de CIMEV, l'equip de jardineria format per 8 i nois i noies treballa tenint cura dels parcs i jardins del municipi. Ho fan braç a braç i amb la mateixa professionalitat que les brigades de jardineria del consistori.

 

Per tancar els parlaments, l'Alcaldessa va recollir aquest testimoni recordant la tasca d'Aurora Fusté, antiga regidora del consistori que va ser "una de les majors propulsores de la integració de les persones amb discapacitat del municipi per la via del treball digne". Padrós va posar també en valor la tasca d'entitats com ADISPAP i CIMEV, així com dels monitors i monitores i de les persones que lluiten pels drets d'aquest col·lectiu i que els ajuden en el dia a dia de les persones amb discapacitat i de les seves famílies.


Imatges relacionades

 • Foto de família amb bona part dels qui van participar en la celebració del Dia de les persones amb discapacitat.

  Foto de família amb bona part dels qui van participar en la celebració del Dia de les persones amb discapacitat.

 • A alguns dels nois i de les noies la festa els va agafar fent un taller d'elaboració d'elements decoratius nadalencs.

  A alguns dels nois i de les noies la festa els va agafar fent un taller d'elaboració d'elements decoratius nadalencs.

 • Padrós, Cabeza, Paéz i Navarro van dedicar algunes paralues a les persones presents en la celebració del Dia de les persones amb discapacitat.

  Padrós, Cabeza, Paéz i Navarro van dedicar algunes paralues a les persones presents en la celebració del Dia de les persones amb discapacitat.

 • Alfons Navarro, d'ADISPAP, rep l'aportació solidària del Tren de Palau, de mans de Josep Guerrero.

  Alfons Navarro, d'ADISPAP, rep l'aportació solidària del Tren de Palau, de mans de Josep Guerrero.

Enllaços relacionats